Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
21. maijs, 2014
Drukāt

Grilēta laša fileja ar plaucētu olu, sierā sautētiem sparģeļiem un foreļu ikriem



Recepte4-ak

Sastāvdaļas 60 g kausētā siera “Rasa”, 360 g laša fileja bez ādas, 60 g saldā krējuma, 10 sparģeļu, 4 olas, 200 g sviesta, 100 g baltvīna, sāls, pipari, ½ laima, 40 g foreļu ikru, 30 g olīveļļas, 30 g krešu.

Kā gatavot? Laša filejai uzkaisa sāli un piparus, grilē no visām pusēm un cepeškrāsnī cep 3 minūtes. Sparģeļiem nogriež kātus, novāra sālsūdenī, kam pievienots nedaudz sviesta. Kausēto sieru ar saldo krējumu uz lēnas uguns silda, pieber sāli un piparus, pievieno noblanšētos sparģeļus un 3 min uz lēnas uguns sautē. Pārējo sviestu izkausē.

Bļodā iesit 2 olu dzeltenumus, pievieno vīnu, sāli un laima sulu, ūdens peldē puto, kamēr stingra masa, noņem no uguns, tievā strūklā lej sviestu un puto.

Katlā vārošā sālsūdenī iesit 2 olas un vāra 1 minūti.

Uz šķīvja kārto sautētos sparģeļus, laša fileju, olu, uzlej mērci, uzliek ikrus un dekorē ar kresēm.

 

Gatavoja restorāna “Neiburgs”, TV šova “Mūsdienu Latvijas garša” dalībnieks Toms Godiņš

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+