Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
31. augusts, 2013
Drukāt

Latvijas iedzīvotāji par visgardāko atzinuši auksto biešu zupu

Foto-LETAFoto-LETA

Vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju par visgardāko vasaras zupu uzskata auksto biešu zupu, noskaidrots veikalu tīkla “Maxima” veiktajā aptaujā.

Kā aģentūru LETA informēja “Maxima Latvija” zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe, otro vietu šajā vasaras zupu topā ieņem aukstā zemeņu zupa, par kuru nobalsojuši 15% aptaujāto. Savukārt Latvijas iedzīvotāju trešā iecienītākā zupa gada karstākajos mēnešos ir aukstā skābeņu zupa, kura vislabāk garšo katram desmitajam aptaujas dalībniekam.

8% respondentu kā savu iemīļotāko vasaras zupu norādījuši auksto balto kefīra vai paniņu zupu. Retāk minēta aukstā gurķu zupa un gaspačo jeb spāņu stila aukstā tomātu zupa.

Kā atzina Gulbe, tas, ka vasaras karstumā visbiežāk iedzīvotāji izvēlas tieši auksto biešu zupu, atspoguļojas arī zupas pagatavošanai nepieciešamo pārtikas produktu pārdošanas datos. Šī ēdiena galveno sastāvdaļu – marinētās bietes – “Maxima” veikalu pircēji šovasar iegādājušies par 12% vairāk nekā pērn, bet īpaši karstajās dienās pieprasījums pēc marinētajām bietēm pieaudzis pat par 45%.

Kefīrs šā gada siltajos mēnešos iegādāts par 19%, bet olas – par 14% vairāk nekā iepriekšējā vasarā. Savukārt zaļos lociņus un dilles, kas ir neatņemama sastāvdaļa ne tikai vasarīgām maltītēm, bet arī dažādām zupām, šovasar pircēji “Maxima” veikalos iegādājušies par 16% vairāk nekā pērn.

Tikmēr daudzi aukstās biešu zupas cienītāji šovasar izvēlējušies nopirkt to jau gatavu. “Lai arī aukstajām vasaras zupām ir daudz variāciju, esam novērojuši, ka šī gada vasarā “Meistara markas” aukstā biešu zupa pirkta par 27% vairāk nekā pagājušajā,” pastāstīja Gulbe.

“Maxima” aptauju par Latvijas iedzīvotāju iecienītākajām vasaras zupām tika veikta internetā no 16. līdz 26.augustam, un tajā piedalījās 1059 respondenti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+