Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
7. aprīlis, 2016
Drukāt

Nacionālā teātra jaunās piebūves projektā skatītāju ieeja zālē plānota caur kāpņu telpu

Foto: LETAFoto: LETA

Latvijas Nacionālā teātra jaunās trīsstāvu piebūves projektā veicami labojumi, jo tajā plānots, ka trešajā stāvā skatītāji zālē varēs iekļūt tikai, izejot no vestibila kāpņu telpā, Rīgas pilsētas būvvaldes padomes sēdē norādīja būvvaldes Arhitektūras pārvaldes pārstāvis Viesturs Brūzis.

“Ir tāda kurioza situācija, kad, nonākot trešā stāva priekštelpā, lai nonāktu zālē, kas ir tepat blakus, mums ir jāiziet kāpņu telpā. Tikai no tās iespējams iekļūt zālē. Domāju, ka šis jautājums varētu būt atrisināms, lai zālē varētu nokļūt no vestibila,” stāstīja Brūzis.

Būvvaldes pārstāvis norādīja, ka Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi ļauj veikt būvniecību, kuru nepieciešamība ir pamatota ar būtiskiem sabiedrības drošības, veselības aizsardzības vai vides aizsardzības apsvērumiem. Viņš gan uzsvēra, ka teātra piebūves pasūtītājiem tad ir jāiesniedz pamatojums, skaidrojot īpašos apsvērumus. Ja pamatojuma nav, tad jārunā par izmaiņām lokālplānojumā, mainot teritorijas atļauto izmantošanu, jo atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam zeme, uz kuras plānota būvniecība, daļēji atrodas arī apstādījumu teritorijā. Brūzis piemetināja, ka koriģējama arī projekta dokumentācija.

Nacionālā teātra pārbūves projektu plānots skatīt arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Nacionālā teātra ēkas pārbūvē vides pieejamības nodrošināšanai taps jauna piebūve ar trim stāviem, kuras kopējā telpu platība būs 202,90 kvadrātmetri un būvtilpums – 1050 kubikmetri. Piebūves pirmajā stāvā atradīsies ieeja, vestibils, lifts cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, garderobe, kāpņu telpa un vēdināšanas kamera. Otrajā stāvā paredzēta halle, kafejnīca, tualete cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un kāpņu telpa, savukārt trešajā stāvā – halle, tualetes, divas skatītāju zāles palīgtelpas un kāpņu telpa ar ieeju skatītāju zālē.

Piebūves fasādes projektētas analogi esošajām teātra piebūves fasādēm, izmantojot teātra ēkai atbilstošus apdares materiālus un krāsu toņus.

Būve taps teātra kanāla pusē, lai radītu skatītāju ieeju arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām teātra jaunajā zālē, kā arī, lai nodrošinātu skatītāju evakuāciju no jaunās zāles un nepieciešamās palīgtelpas.

Būvniecību par 525 430 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa veiks uzņēmums “Velve”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+