Foto – Shutterstock.com

Nomaini ikdienišķas brokastis pret ko neierastu! Omlete ar zemenēm 0

Nepieciešams: 8–10 olas, 120 g saldā krējuma vai piena, 12–15 g smalka cukura, 100– 125 g bieza zemeņu ievārījuma vai biezeņa, 2 tējkarotes sarīvētu citrona miziņu, šķipsniņa
sāls, 2–3 ēdamkarotes pūdercukura.
Olas sakuļ viendabīgā masā, sajauc ar saldo krējumu vai pienu, pieliek sarīvētas citrona miziņas, pieber cukuru, sāli un labi samaisa. Platā pannā labi sakarsē sviestu, uzlej
uz tās sagatavoto maisījumu tā, lai masa izplūstu pa visu pannu. Kad maisījums sabiezē un veidojas gaiši zeltaina garoziņa, omletes vidū uzliek zemeņu ievārījumu vai biezeni.
Ar nazi paceļ omletes vienu malu, noloka, pārklājot ar to pildījumu, pēc tam pārloka pāri omletes otru malu, tādējādi veidojot lielu pīrāgu. Omleti cep vēl dažas sekundes,
līdz rodas brūna garoziņa. Uzliek uz šķīvja ar šuvi uz leju, apkaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Recepte no Valdas Laugales grāmatas “Zemenes”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.