Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
21. decembris, 2014
Drukāt

Piparkūkas veselīga dzīvesveida piekritējiem

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 400 g rudzu miltu

• 350 g brūnā cukura

• 100 g sviesta

• 50 g skābā krējuma

• 40 g ūdens

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• 1 ola

• 100 g mandeļu

• Garšvielas: 7 smaržīgie pipari, ½ tējkarotes malta kardamona, 1 tējkarote kanēļa, ⅔ tējkarotes malta koriandra, ¼ tējkarotes malta muskatrieksta, ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu

Katliņā ieber pusi no cukura daudzuma un apbrūnina. Kad masa sāk burbuļot, pielej ūdeni. Nepārtraukti maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence, un tikai tad pievieno atlikušo cukuru. Kad cukurs izkusis, liek klāt sviestu un skābo krējumu. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno garšvielas, samaisa un liek atdzesēties.

Kad masa atdzisusi, tajā iemaisa sakultu olu. Atsevišķā bļodā miltiem pieber cepamo pulveri un samaltas mandeles. Sajauc kopā abas masas un rūpīgi izmīca, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un viendabīga. Vismaz divas stundas patur ledusskapī. Tad plāni izrullē un cep +180 °C aptuveni 10 minūtes. Piparkūku garša atšķiras, jo tās ir gatavotas no rudzu miltiem. Tiem, kam patīk veselīgi našķi no pilngraudu miltiem un medus, – šīs ir favorītes!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+