Foto – Valdis Semjonovs

Rabarberu muss ar vaniļas mērci un svaigām ogām 0

Sastāvdaļas
• 200 g rabarberu
• 60 g cukura
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 2 olas baltumi
• 1 laims
• 15 g želatīna

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 1 vaniļas pāksts
• 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana.
Rabarberiem uzbārsta cukuru, savāra viendabīgā masā. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, tad, visu laiku maisot, pievieno ar cukuru saputotās olas. Maisa, kamēr sabiezē.
Saldo krējumu saputo ar cukuru un laima miziņu, pievieno rabarberu masu, samaisa, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lēnām ielej izkausētu želatīnu un visu lej veidnē, kurā ieklāta pārtikas plēve. Kad masa sastingusi, sagriež, liek uz šķīvja un dekorē ar ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.