Praktiski
Receptes

Rabarberu muss ar vaniļas mērci un svaigām ogām 0

Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas
• 200 g rabarberu
• 60 g cukura
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 2 olas baltumi
• 1 laims
• 15 g želatīna

Vaniļas mērcei
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 1 vaniļas pāksts
• 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana.
Rabarberiem uzbārsta cukuru, savāra viendabīgā masā. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, tad, visu laiku maisot, pievieno ar cukuru saputotās olas. Maisa, kamēr sabiezē.
Saldo krējumu saputo ar cukuru un laima miziņu, pievieno rabarberu masu, samaisa, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lēnām ielej izkausētu želatīnu un visu lej veidnē, kurā ieklāta pārtikas plēve. Kad masa sastingusi, sagriež, liek uz šķīvja un dekorē ar ogām.

LA.lv