Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. maijs, 2014
Drukāt

Rīvēta ķirbju mērce makaroniem


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 200 g rīvēta ķirbja mīkstuma

• 100 g Filadelfijas siera

• 50 g saldā krējuma

• 50 g cietā siera

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓–½ tējkarotes sāls

Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un sutina uz pannas, līdz tas mīksts. Pannu noņem no uguns, pievieno Filadelfijas sieru, sāli, piparus un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad nedaudz uzkarsē (bet nevāra) – un mērce gatava. Var pievienot smalki sagrieztu un apceptu žāvētu gaļu. Ideāli noder pie vārītiem spageti vai kā pamatmērce pastas gatavošanai. Pirms pasniegšanas uzkaisa smalki sarīvētu cieto sieru. Ja mērcei pievienots cietais siers un žāvēta gaļa, arī rūdīti ķirbja nīdēji to nesajutīs.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+