Praktiski
Receptes

Rulete jeb rolbiskvīts2


Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”.     07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto. Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, atsevišķi – olu baltumus, kam pievieno šķipsniņu sāls. Sakultajiem dzeltenumiem pieber miltus, kārtīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa, tad uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.

Mīklu lej uz cepamās plāts un vienmērīgi izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +180 °C aptuveni 15 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa, ir izcepies.

Gatavam, vēl siltam biskvītam uzziež ievārījumu, vienu malu atstājot nenoziestu. Biskvītu ietin cepamajā papīrā, sākot no malas, kas noklāta ar ievārījumu. Atdzesē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru diezgan stingrās putās. Ruleti iztin no papīra un atritina. Ievārījumam pa virsu uzmanīgi ziež putukrējumu, raugoties, lai tas nesajaucas ar ievārījumu. Ruleti aizrullē ciet. Uzbārsta pūdercukuru vai cukuru.

 

Gatavoja kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE

LA.lv