Foto – Shutterstock

Šalotes – sīpoli, kurus slavē kulināri 0

Šalotes ir sīpolu šķirne, kurus ļoti iecienījuši kulināri – noteikti esat ievērojuši, ka tie pieminēti daudzās receptēs. Šobrīd tos var nopirkt katrā lielākā veikalā, bet pircēji bieži izvēlas parastos sīpolus, jo vienkārši nepazīst citus. Tāpēc minēsim dažus faktus par šo interesanto dārzeni.

Reklāma
Reklāma

Daži galvenie fakti

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Šalotes ir ļoti piemērotas karamelizēšanai, izmantojamas ēdienos, kam gatavošanas procesā pievieno nedaudz vīna, un lai izceltu citu maltītes sastāvdaļu garšas nianses. Plaši izmanto Āzijas virtuvē.

3–4 šalotes var aizvietot ar vienu vidēji lielu sīpolu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šalotes sīpoli jāsautē uzmanīgi un maigi, neapdedzinot, lai nekļūst rūgteni.

Šalotes labi papildina liellopa un teļa gaļas ēdienus, sader ar zivi un pīles gaļu. Tās pievieno lēcām un baltajām pupiņām, kartupeļiem un bietēm.

Kombinējamas ar timiānu, estragonu, kārveli.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.