Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
10. jūlijs, 2014
Drukāt

Šalotes – sīpoli, kurus slavē kulināri

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Šalotes ir sīpolu šķirne, kurus ļoti iecienījuši kulināri – noteikti esat ievērojuši, ka tie pieminēti daudzās receptēs. Šobrīd tos var nopirkt katrā lielākā veikalā, bet pircēji bieži izvēlas parastos sīpolus, jo vienkārši nepazīst citus. Tāpēc minēsim dažus faktus par šo interesanto dārzeni.

Daži galvenie fakti

Šalotes ir ļoti piemērotas karamelizēšanai, izmantojamas ēdienos, kam gatavošanas procesā pievieno nedaudz vīna, un lai izceltu citu maltītes sastāvdaļu garšas nianses. Plaši izmanto Āzijas virtuvē.

3–4 šalotes var aizvietot ar vienu vidēji lielu sīpolu.

Šalotes sīpoli jāsautē uzmanīgi un maigi, neapdedzinot, lai nekļūst rūgteni.

Šalotes labi papildina liellopa un teļa gaļas ēdienus, sader ar zivi un pīles gaļu. Tās pievieno lēcām un baltajām pupiņām, kartupeļiem un bietēm.

Kombinējamas ar timiānu, estragonu, kārveli.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+