Sautējums ar brokoļiem 0

Glāze sausu balto turku zirņu

800 g brokoļa

150 g Parmezāna siera

100 ml saldā krējuma

Neliels sīpols

Daiviņa ķiploka

½ tējkarotes maltu melno piparu

Ēdamkarote sinepju

1/3 tējkarotes kurkuma

½–1 tējkarote sāls

Turku zirņus pa nakti izmērcē, nokāš, uzlej ūdeni un vāra aptuveni 45–60 minūtes, kamēr gatavi. Veselu brokoli izsutina vidēji gatavu, atdzesē un sadala rozetēs. Ķiploku sakapā smalkos gabaliņos, smalki sagriež sīpolu. Saldo krējumu ielej bļodā, pievieno visas garšvielas, ķiplokus, sāli un samaisa. Brokoli kārto uz cepamās veidnes, uzber turku zirņus un sakapātos sīpolus, uzlej garšvielu mērci. Cep cepeškrāsnī +180 °C grādos aptuveni 
20 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, uzkaisa sarīvētu sieru un cep vēl piecas minūtes, līdz siers izkusis. Ļoti sātīgs, gards un aromātisks sacepums, labi der kopā ar grilētu vistu un svaigiem salātiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.