Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. maijs, 2012
Drukāt

Skābā krējuma,svaigā siera deserts! KONKURSA recepte

skaba-krej

Sastāvdaļas: 300g cepumi,150g sviests, 400g skābais krējums, 200g svaigais siers (filadelfijas), 1 glāze cukurs (250ml), vaniļas cukurs pēc garšas, 1/2 glāze piens ( 125ml), 2 tēj.k Santa Maria želatīns, 2 tēj.k kakao dekorēšanai.

Kā gatavot?

Sadrupinām Selgas brūnos cepumus, es sablenderēju.

Pievienoju izkausētu sviestu. Tā, lai cepumu drupačas būtu mitras. Drupačas kārtojam traukā, izlīdzinam.. Ja būs vairāk cepumi, tad attiecīgi arī sviestu vajag vairāk. Masai jāsanāk mitria, lai cepumi nav sausi un labi turas kopā.

Saputoju skābo krējumu ar cukuru (cik saldu vēlos) un vaniļu, kad krējums paliek krēmīgs, tad pievienoju Filadelfijas svaigo sieru (var likt jebkuru svaigo sieru). Visu kopā samikserēju, stingrā masā.

1/2 glāzē piena izšķīdinu 2 tēj.k želatīnu (Santa Maria). Ja ņem citu želatīnu, tad skatās, kādam daudzumam cik nepieciešams. Želatīnu iejaucu krējuma masā, kārtīgi izmaisu. Vislabāk ar putojamo slotiņu maisīt vai ar to pašu mikseri.

skaba-krej

Lejam krējuma masu uz sagatavotās cepumu pamatnes.2 ēd.k krējuma masu sajaucu ar kakao un veidoju zīmējumu.

Liekam ledusskapī un turam, līdz sastingst, tas var aizņemt 2 stundas, bet būtībā ne reizi vien pārbaudīts – jo ilgāk stāv, jo gardāks ir.

 

 

Recepti iesūtīja Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+