Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. februāris, 2014
Drukāt

Valensijas paelja vakariņām divatā

Publicitātes fotoPublicitātes foto

14. februārī jeb Valentīndienā tiek svinēta visu mīlētāju diena. Visai lielā steigā tiek meklētas dāvanas, ko pasniegt savai otrajai pusītei, tomēr reizēm svarīgāka ir nevis dāvana, bet gan pasniegšanas veids. Kāpēc lai to nedarītu sveču gaismā romantisku vakariņu laikā? Šajos romantiskajos svētkos restorāns “Tex-Mex” piedāvā baudīt gardo Paella Valenciana, bet saldajā ēdienā mieloties ar melleņu parfē.

Paella Valenciana, 2 personām

Nepieciešams

– Vistas fileja 1 gab.
– Olīveļļa 3 ēdamkarotes
– Sarkanie sīpoli 1 gab.
– Ķiploki 1 galviņa
– Pākšu pupiņas 50 grami
– Paprika 1 gab.
– Garneles ar galvu 6 gab.
– Mīdijas 8 gab.
– Rīsi 200 grami
– Paellas garšviela 30 grami
– Timiāns 2 zariņi
– Rozmarīns 2 zariņi
– Desa Chorizo 80g
– Citrons 1 gab.
– Vistas buljons 0.800 l.

Pagatavošana:

– Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties.
– Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos.
– No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un pārējos dārzeņus.
– Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej ar buljonu.
– Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.
– Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+