6. Tomātu mērce 1


Kurš gan spēj pretoties tomātu mērces vilinājumam uz makaroniem vai citiem ēdieniem? Ja tu to nevari, tavi zobi var sākt izskatīties tumšāki. Runa nav tikai par tomātu krāsu, bet arī par faktu, ka tie ir ar augstu skābes saturu.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

7. Ogas
Avenes, kazenes un mellenes ir pilnas ar veselīgiem vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām. Vienīgā problēma, ka tām ir spēcīga krāsa un tas var kaitēt zobu emaljai.

8. Kola un citi gāzētie dzērieni
Problēma ir to tumšā krāsa, taču te pastāv vēl viens faktors. Ja šie dzērieni ir ļoti auksti, zobi saruks – tas padarīs tos porainākus un tie uzņems vairāk krāsvielu. Tas pats attiecas uz ļoti karstu tēju, kafiju vai citiem dzērieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

9. Sojas mērce
Tev vajadzētu samazināt sojas mērces patēriņu, ja vēlies saglabāt zobus mirdzoši baltus. Lielākajā daļā komerciāli pieejamo mērču netiek izmantota fermentētā soja, jo to pārāk ilgi jāgatavo. Tā vietā tiek lietots ātrāks un lētāks variants, kurā izmantoti sojas proteīni kopā ar sālsskābi. Šāda veida ķīmiskā sojas mērce nelabvēlīgi ietekmē zobus.

10. Bietes
Bietēs ir daudz lielisku vitamīnu un minerālvielu. Vienīgā problēma ir to tumši sarkanā krāsa, kas noteikti iekrāsos tavus zobus. Kaitējumu var mazināt, ja pēc biešu ēšanas tu izskalosi muti ar ūdeni vai iztīrīsi zobus.
Kokteilis
Fitnesa treneris Lauris diskusijā par skaistuma standartiem: “Cilvēki ir jāaizvaino. Ja cilvēks ir resns, tas nav normāli”
TESTS dzimtenes patriotiem: vai vari pateikt, kurā Latvijas kultūrvēsturiskajā novadā atrodas katra no pilsētām?
Kokteilis
FOTO. Didrihsonu dēliņam pases derīguma termiņa dēļ īsi pirms plānotā ceļojuma tomēr nākas doties mājās bez vecākiem
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
8 paradumi, kas piemīt ar stipru gribu apveltītiem cilvēkiem
Lasīt citas ziņas