Foto – Shutterstock.com

7. Jautājums par vēlamo atalgojumu 0

Bieži vien šo jautājumu var uzdot pašā intervijas sākumā. Ja nosauksi lielāku summu par to, ko darba devējs plānojis un var maksāt (vai novērtēsi sevi par zemu), tas var uzreiz diskreditēt darba devēja acīs. Labākā taktika – atlikt atbildi uz sarunas beigām, kad būs zināms, vai tiks izteikts darba piedāvājums: “Es pretendēju uz šo amatu, jo patiešām esmu ieinteresēts strādāt tieši pie jums. Es gribētu atlikt šo jautājumu uz sarunas beigām, jo vispirms mums jānoskaidro, vai es tiešām esmu piemērots šai vakancei”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

8. Jautājums par to, kāpēc aizgājis no iepriekšējās darbavietas

Atbildi nemelojot un nesaki neko lieku. Nevajag slikti izteikties par vadību, pat ja bijušas problēmas. Pasvītro sekojošo: šī pieredze ļaus neatkārtot kļūdas un labāk strādāt nākotnē.

9. Jautājums par hobiju

CITI ŠOBRĪD LASA

Labāk darba intervijas laikā runāt par savu hobiju tikai tad, ja tas tiek jautāts. Nenoliedzami, hobijs daudz ko liecina par cilvēku. Tomēr ne jau jebkuru hobiju vajag atklāt darba intervijas laikā. Jā, neparasti vai nestandarta hobiji var likt pamanīt tieši tavu CV, taču nevajag kā iemīļotu nodarbošanos minēt kādu ekstremālu sporta veidu. No otras puses – kopīgs hobijs ir liels apvienojošs spēks. Pilnīgi iespējams, ka no diviem līdzvērtīgiem kandidātiem darba devējs dos priekšroku tam, ar kuru sakritīs viņa paša hobija intereses.

10. Jautājums par nākotnes plāniem

Bieži vaicā: “Kādu jūs redzat savu nākotni pēc 5 -10 gadiem?” Labākā būs atbilde, kurā apvienotas ambīcijas, godīgums un vēlme ilgstoši strādāt kompānijas labā, piemēram: „Ceru joprojām strādāt kompānijā un šai laikā ievērojami pakāpties pa karjeras kāpnēm”. Izvairies no atbildēm “gribu uzsākt savu biznesu” vai “taisos iestāties partijā”, kuras parāda, ka netaisies palikt šai darbā ilgstoši.

Darba meklētājam jāapzinās, ka katrs jautājums – tā ir iespēja parādīt savas labās īpašības un priekšrocības. Katra atbilde ir pakāpiens ceļā uz to, lai pārliecinātu darba devēju, ka esat pelnījis pāreju uz nākamo līmeni – nākamo interviju etapu vai piedāvājumu strādāt firmā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.