Vecās sveces un katliņš kā smaržu avots 0
Vecās sveces nevajag mest ārā. Izkausējiet atlikušās vaska paliekas un ielejiet tās kādās formiņās, pievienojot dakts gabaliņu un dažas garšvielas. Rozmarīns, kanēļa standziņas vai krustnagliņas piešķirs dabisku aromātu. Kad kausējums sacietējis, tas būs gan smaržīgs, gan praktisks dekors svētkiem. Un pats process ļauj sajusties radoši un mierīgi, kas pats par sevi ir neliels svētku rituāls.
Izmēģiniet simmer pot jeb aromātiskā vārīšana
Katlā uz lēnas uguns, kopā vārot ūdeni, apelsīnu šķēlītes, krustnagliņas un kanēļa standziņas, smarža izplatās pa visu māju. Tas atgādina senas, siltas virtuves, kurās mamma gatavoja karstvīnu vai ziemas tēju. Šis ir viens no patīkamākajiem veidiem, kā radīt mājīgu sajūtu, īpaši tumšos decembra vakaros.



