Publicitātes foto

3 deserti ar mīlestību – saldiem svētkiem 0

Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Tā kā Valentīna diena asociējas ar šokolādi, rozā krāsu un romantisku noskaņu, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs mīlestības pilnas recepšu idejas, kā pārsteigt savu mīļoto svētkos.

Cake pops jeb Kūka uz kociņa ar šokolādi

LA
LA.LV
Stāsti
“Lūdzu, piedodiet par mūsu stulbumu un vieglprātību…”: latviete atklāj baisu pieredzi, kā viņas vīru dažās dienās “aprija” kovids 53
1 diena
LA
LA
Ziņas
“Ne jau Šlesers vai Gobzems šķeļ sabiedrību, bet Pavļuts,” Helmanis uzskata, ka veselības ministram jāatkāpjas 215
7 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
“Šīs vakcīnas nepasargā no saslimšanas un letāla iznākuma:” pianists Vestards Šimkus publiski atklāj, ka nav un nebūs vakcinējies pret Covid-19 vīrusu 201
6 stundas
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Sastāvdaļas

mīklai (40 gb. cake pops bumbiņām):

• “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījums

• 110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 300 g krēmsiera

• 3 ēdamkarotes pūdercukura

• 150 ml ūdens

• Kociņi/iesmiņi

šokolādes glazūrai:

• 400 g šokolādes pēc izvēles

• Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana

1) Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

2) Mīklu ielej ietaukotā veidnē un, atkarībā no veidnes izmēra, gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla.

3) Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar pirkstiem sīki sadrupina, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu samaisa līdz iegūta cepumu mīklai līdzīga konsistence.

4) bNo maisījuma veido nelielas bumbiņas, tās kārto uz šķīvja un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

5) Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, katru kociņu iemērc šokolādē 3mm dziļi un tad iedur kēksa bumbiņā. Bumbiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 5 minūtēm.

6) Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai iemērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli. Dekorē ar cukura pērlītēm.

Kārtojums ar maskarpones siera un citronu krēmu

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

kēksam:

• “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījums

• 110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 200 g svaigu vai saldētu aveņu

• 150 ml ūdens

maskarpones siera krēmam:

• 500 g maskarpones siers (istabas temperatūrā)

• 100 g baltā šokolāde

• 4 olu dzeltenumi

• 100 g pūdercukura

citronu krēmam:

• 2 citronu sula

• 4 olas dzeltenumi

• 120 g cukura

• 1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas cietes

• 50 g sviesta

Gatavošana

1. Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber “Dobeles dzirnavnieka” sauso Mājas kēksa maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2. Mīklu ielej ietaukotā veidnē (izmanto lielu veidni, lai biskvīts izceptos plāns) un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 35 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3. Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli.

Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.

4. Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.

5. Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai ( aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.

6. Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.

Kēkss ar apslēpto sirsniņu un apelsīnu glazūru

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

kēksam:

• 2 iepakojumi “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījumu

• 220 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 300 ml ūdens

• Rozā vai sarkana pārtikas krāsviela

apelsīnu glazūrai:

• ½ apelsīna sula

• 150 g pūdercukura

Gatavošana

1. Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber vienu iepakojumu “Dobeles dzirnavnieka” sausā maisījuma, kurā iemaisa 110 g eļļu, 150 ml ūdeni un pārtikas krāsvielu, lai iegūtu pēc iespējas košāku rozā vai sarkanu krāsu.

Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2. Rozā mīklu ielej ietaukotā kēksa formā un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3. Vēlreiz pagatavo kēksa mīklu no otra mājas kēksa maisījuma iepakojuma, kā 1. solī, taču bez krāsvielas.

4. Kamēr mīkla atpūšas, rozā kēksu sagriež aptuveni 10 šķēlēs un no katras šķēles, izmantojot cepumu formiņu, izgriež sirsniņu. Tās sarindo vienu aiz otras, lai iegūtu garu sirsniņu rindu (rozā kēksa atgriezumus var izmantot, lai pagatavotu, piemēram, cake pops).

5. Apmēram 1/6 kēksa mīklas ielej tajā pašā formā, kurā cepās rozā biskvīts (tīrā formā ieklāj cepamo papīru, ietauko formas maliņas), un liek cepties 180°C 6-8min.

Uz mirkli kēksa veidni izņem no cepeškrāsns, uzmanīgi centrā ievieto izveidoto sirsniņu rindu un pārlej ar atlikušo mīklu.

SAISTĪTIE RAKSTI

Kēksu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 25-30min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

6. Pagatavo glazūru. Apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru līdz iegūta biezas konsistences glazūra. Ja tā ir par biezu, pievieno vēl sulu. Ja pārāk šķidra, pievieno vēl pūdercukuru. Lai iegūtu intensīvāku glazūras krāsu, tai var pievienot pārtikas krāsvielu.

7. Atdzisušo kēksu pārlej ar glazūru un pirms pasniegšanas ļauj nedaudz sastingt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Balti pleķi uz mārtiņrozēm? Baltā rūsa nav uzveicama – jālikvidē stādi
3 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
pagatavot izcilus biezpiena plācenīšus: recepte soli pa solim
3 stundas
LE
LETA
Praktiski
Komandantstundas laikā būs atļauts īslaicīgā pastaigā izvest savu mājdzīvnieku 16
6 stundas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Balkondārzs rudenī: kādus krāšņus augus izvēlēties dobītē pie loga, kad ārā jau ir vēss?
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
“Lūdzu, piedodiet par mūsu stulbumu un vieglprātību…”: latviete atklāj baisu pieredzi, kā viņas vīru dažās dienās “aprija” kovids 53
1 diena
LA
LA
Ziņas
“Ne jau Šlesers vai Gobzems šķeļ sabiedrību, bet Pavļuts,” Helmanis uzskata, ka veselības ministram jāatkāpjas 215
7 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
“Šīs vakcīnas nepasargā no saslimšanas un letāla iznākuma:” pianists Vestards Šimkus publiski atklāj, ka nav un nebūs vakcinējies pret Covid-19 vīrusu 201
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. “Nepaiet ne minūte, kad jau dzirdu sirēnas no visām pusēm…”: mūziķis Jānis Jubalts lidostā ievārījis pamatīgas ziepes 22
1 diena
IE
Ināra Egle
Ziņas
Ušakovs ar savu “tvītu” ir izdarījis lielāku darbu nekā Vakcinācijas birojs 117
9 stundas
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcilām pusdienām vai vakariņām: spageti ar maltu gaļu, tomātiem un burkāniem 1
1 diena
MB
Madara Briede
Praktiski
Kas jāzina par virsstundu darbu? 1
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
10 padomi mārtiņrožu ieziemošanai
2 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Gardēžu sapnis: cepti banāni mundierī
2 dienas
LA
LA.LV
Praktiski
VIDEO. Kā iztīrīt cepeškrāsni, neizmantojot spēcīgas ķimikālijas? Padoms no profesionālas mājkalpotājas 1
2 dienas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas darāms dārzā no 18. līdz 25. oktobrim: stāda narcises, tulpes, lilijas, izvāc siltumnīcas, apgriež hostas
3 dienas
LE
LETA
Ziņas
Latvijā šobrīd augstākā saslimstība ar Covid-19 Eiropā 48
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
“Lokdauna” kontrolē uz ielām sola plašus policijas spēkus un zemessargu iesaisti 2
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
Latvijā sāk pastiprināties vējš, gaidāmas arī lietusgāzes 1
2 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Ugunsdzēsēji pie Saeimas pretlikumīgi protestēja formās. Kāds sods viņiem tagad pienākas? 30
1 stunda
DJ
Dace Judina-Nīmane
Ziņas
Sirdscilvēks ar Sirdsdziesmu. In memoriam. Guntis Skrastiņš 8
6 stundas
LE
LETA
Ziņas
NEPLP anulē apraides atļauju programmai “Pirmais Baltijas Kanāls Latvija”
36 minūtes
LA
LA
Ziņas
“Ne jau Šlesers vai Gobzems šķeļ sabiedrību, bet Pavļuts,” Helmanis uzskata, ka veselības ministram jāatkāpjas 215
7 stundas
LA
LA
Ziņas
VIDEO: Preses konference par ārkārtējās situācijas un mājsēdes laika drošības pasākumiem un pareizu rīcību 6
2 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Ar dabas spēku pret slimošanu! Fitoterapeites pieredze: 5 labākās receptes vīrusu profilaksei
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Atbalstu uzņēmējiem algu subsīdijās maksās tikai vakcinētajiem. Kuras nozares nedrīkstēs pieteikties? 79
1 diena
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Balkondārzs rudenī: kādus krāšņus augus izvēlēties dobītē pie loga, kad ārā jau ir vēss?
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
“Lūdzu, piedodiet par mūsu stulbumu un vieglprātību…”: latviete atklāj baisu pieredzi, kā viņas vīru dažās dienās “aprija” kovids 53
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Liepnieks: Laikā, kad Eiropā viss normāli strādā, mēs sēdēsim un dedzināsim aizņemtu naudu 124
1 diena
LE
LETA
Ziņas
No Covid-19 miris bijušais CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars
23 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Krīzes nav vienādas, tāpēc ir grūti sagatavoties nākamajai.” Godmanis par sarežģīto krīzes vadības procesu 65
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Dziedātāja Laima Vaikule izmēģina citu pieeju, lai uzrunātu tos, kas nevakcinējas 62
1 diena
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Latvieši rada robotu – kaitēkļu pētnieku. Kā tas strādā? 8
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Kas notiks, ja mājsēdes laikā nepieciešama santehniķa palīdzība? Skaidro policijas priekšnieks Ruks
17:19
LE
LETA
Ziņas
NEPLP anulē apraides atļauju programmai “Pirmais Baltijas Kanāls Latvija”
16:58
LA
LA.LV
Ziņas
Liepnieks: “Atvieglojumus viņi nav pelnījuši, vakcinējies un strādā, valdība to neliedz!” 21
16:36