Publicitātes foto

3 deserti ar mīlestību – saldiem svētkiem 0

Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Tā kā Valentīna diena asociējas ar šokolādi, rozā krāsu un romantisku noskaņu, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs mīlestības pilnas recepšu idejas, kā pārsteigt savu mīļoto svētkos.

Cake pops jeb Kūka uz kociņa ar šokolādi

LE
LETA
Ziņas
Latvijā reģistrēta pirmā Covid-19 revakcinācijas epizode 57
10 stundas
LE
LETA
Ziņas
Ar nodokļiem neapliekamo minimumu plāno celt vismaz līdz 400 eiro. Cik naudas paliktu “uz rokas”? 31
21 stundas
MZ
Monika Zīle
Ziņas
Monika Zīle: Gluži kā universālais veļas pulveris izmazgā melnumus, tā “cilvēciskā kļūda” attaisno šobrīd ikvienu varas grēku 65
1 diena
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Sastāvdaļas

mīklai (40 gb. cake pops bumbiņām):

• “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījums

• 110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 300 g krēmsiera

• 3 ēdamkarotes pūdercukura

• 150 ml ūdens

• Kociņi/iesmiņi

šokolādes glazūrai:

• 400 g šokolādes pēc izvēles

• Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana

1) Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

2) Mīklu ielej ietaukotā veidnē un, atkarībā no veidnes izmēra, gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla.

3) Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar pirkstiem sīki sadrupina, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu samaisa līdz iegūta cepumu mīklai līdzīga konsistence.

4) bNo maisījuma veido nelielas bumbiņas, tās kārto uz šķīvja un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

5) Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, katru kociņu iemērc šokolādē 3mm dziļi un tad iedur kēksa bumbiņā. Bumbiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 5 minūtēm.

6) Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai iemērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli. Dekorē ar cukura pērlītēm.

Kārtojums ar maskarpones siera un citronu krēmu

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

kēksam:

• “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījums

• 110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 200 g svaigu vai saldētu aveņu

• 150 ml ūdens

maskarpones siera krēmam:

• 500 g maskarpones siers (istabas temperatūrā)

• 100 g baltā šokolāde

• 4 olu dzeltenumi

• 100 g pūdercukura

citronu krēmam:

• 2 citronu sula

• 4 olas dzeltenumi

• 120 g cukura

• 1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas cietes

• 50 g sviesta

Gatavošana

1. Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber “Dobeles dzirnavnieka” sauso Mājas kēksa maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2. Mīklu ielej ietaukotā veidnē (izmanto lielu veidni, lai biskvīts izceptos plāns) un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 35 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3. Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli.

Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.

4. Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.

5. Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai ( aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.

6. Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.

Kēkss ar apslēpto sirsniņu un apelsīnu glazūru

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

kēksam:

• 2 iepakojumi “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījumu

• 220 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

• 300 ml ūdens

• Rozā vai sarkana pārtikas krāsviela

apelsīnu glazūrai:

• ½ apelsīna sula

• 150 g pūdercukura

Gatavošana

1. Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber vienu iepakojumu “Dobeles dzirnavnieka” sausā maisījuma, kurā iemaisa 110 g eļļu, 150 ml ūdeni un pārtikas krāsvielu, lai iegūtu pēc iespējas košāku rozā vai sarkanu krāsu.

Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2. Rozā mīklu ielej ietaukotā kēksa formā un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3. Vēlreiz pagatavo kēksa mīklu no otra mājas kēksa maisījuma iepakojuma, kā 1. solī, taču bez krāsvielas.

4. Kamēr mīkla atpūšas, rozā kēksu sagriež aptuveni 10 šķēlēs un no katras šķēles, izmantojot cepumu formiņu, izgriež sirsniņu. Tās sarindo vienu aiz otras, lai iegūtu garu sirsniņu rindu (rozā kēksa atgriezumus var izmantot, lai pagatavotu, piemēram, cake pops).

5. Apmēram 1/6 kēksa mīklas ielej tajā pašā formā, kurā cepās rozā biskvīts (tīrā formā ieklāj cepamo papīru, ietauko formas maliņas), un liek cepties 180°C 6-8min.

Uz mirkli kēksa veidni izņem no cepeškrāsns, uzmanīgi centrā ievieto izveidoto sirsniņu rindu un pārlej ar atlikušo mīklu.

SAISTĪTIE RAKSTI

Kēksu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 25-30min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

6. Pagatavo glazūru. Apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru līdz iegūta biezas konsistences glazūra. Ja tā ir par biezu, pievieno vēl sulu. Ja pārāk šķidra, pievieno vēl pūdercukuru. Lai iegūtu intensīvāku glazūras krāsu, tai var pievienot pārtikas krāsvielu.

7. Atdzisušo kēksu pārlej ar glazūru un pirms pasniegšanas ļauj nedaudz sastingt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Nesaprotamās vīnogas – vienos ķekaros ogas jau ēdamas, bet citos – zaļas un skābas? Skaidro vīnogu audzētājs
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Krāsaina, aromātiska un ļoti garšīga: ķirbja krēmzupa ar tīģergarnelēm, ingveru un konjaku 1
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kur un kā utilizēt nederīgās elektroiekārtas, lai nekaitētu apkārtējai videi? 10
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Iestājas vēsums: kādus dārza darbus jāpaspēj izdarīt? 1
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
Latvijā reģistrēta pirmā Covid-19 revakcinācijas epizode 57
10 stundas
LE
LETA
Ziņas
Ar nodokļiem neapliekamo minimumu plāno celt vismaz līdz 400 eiro. Cik naudas paliktu “uz rokas”? 31
21 stundas
MZ
Monika Zīle
Ziņas
Monika Zīle: Gluži kā universālais veļas pulveris izmazgā melnumus, tā “cilvēciskā kļūda” attaisno šobrīd ikvienu varas grēku 65
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Dusmīgs par nesaņemto algu vīrietis ar ekskavatoru sadauza vairākas darba mašīnas 15
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Drosmīgs gailis un kaza izglābj vistu no vanaga nagiem 15
1 diena
Lasīt citas ziņas
MB
Madara Briede
Praktiski
Dažu parādnieku dēļ ziemu var sagaidīt bez apkures 14
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ķirbja biezzupa ar ingveru un saldo krējumu: garšos ēdājiem ar izsmalcinātu gaumi 3
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Lapu grābšana ir īsta vardarbība!” – uzskata dendroloģe. Grābt vai negrābt lapas dārzā? 28
3 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Mājās cepta maizīte: divu saimnieču vislabākās receptes – rudzu un saldskābā maize 7
3 dienas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas darāms dārzā no 13. līdz 20.septembrim: stāda kokus un krūmus, novāc augļus un ķirbjus 1
4 dienas
LB
Laura Blumberga
Praktiski
Tie, kas reiz iepazīst orientālos, “inficējas” ar mīlestību pret šiem kaķiem! Orientālie minkas – rotaļīgi un bezbailīgi 25
5 dienas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Karstākajā ražas laikā Sakņu paviljons bēdīgi stāv pustukšs. Uz kurieni “pārcēlies” iecienītais paviljons? 22
5 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Ap Ziemassvētkiem uzņēmēji saņems “dāvanas” no VID, kas liks rīkoties. Endziņš par nodokļu sistēmas brāķi 15
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
VIDEO. Autovadītājam piemēro 360 eiro sodu par braukšanu ar ātrumu 161 km/h 6
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Rastorgujevam diskvalifikācijas dēļ olimpiskās spēles ies secen 2
1 stunda
LA
LA.LV
Ziņas
“Darboties vajag ne tikai rungai, bet arī dialogam.” Kossovičs iepriecināts par vakcinācijas rādītājiem Rīgas skolās 10
2 stundas
LA
Latvijas Avīze
Veselam
“Pēc potes gaidījām, kas nu būs, bet vīlāmies.” Ārstniecības augu audzētājs Ivars Geiba par vakcinēšanos pret Covid-19 42
4 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
FOTO. “Cēloņi šādām izmaiņām pagaidām nav zināmi!” Latvijā samazinās susuru populācija 4
2 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Ap 10 000 migrantu slēpjas no karstuma zem tilta uz ASV un Meksikas robežas 3
2 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Dusmīgs par nesaņemto algu vīrietis ar ekskavatoru sadauza vairākas darba mašīnas 15
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Krāsaina, aromātiska un ļoti garšīga: ķirbja krēmzupa ar tīģergarnelēm, ingveru un konjaku 1
1 diena
MZ
Monika Zīle
Ziņas
Monika Zīle: Gluži kā universālais veļas pulveris izmazgā melnumus, tā “cilvēciskā kļūda” attaisno šobrīd ikvienu varas grēku 65
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Kā vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieki – Vera, Vaira un Vairis 1
9 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Britu mediji: prinča Viljama sieva Keita Midltone ir ceturtā bērniņa gaidībās? 6
1 diena
AK
Aija Kaukule
Ziņas
Bliezt ar lielgabalu, nevis pašaudīties. Intervija ar režisori un Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu 11
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Veselības ministrs Daniels Pavļuts kļuvis par dvīņu tēti 2
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Drosmīgs gailis un kaza izglābj vistu no vanaga nagiem 15
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Kaspars Kambala sarīko pamatīgu skandālu, jo sieva bez viņa atļaujas nopirkusi jaunus krēslus 51
1 diena
LA
LA.LV
Kokteilis
Var gadīties, ka šodien zaudēsi lielas naudas summas! Horoskopi 18.septembrim
18:15
LE
LETA
Ziņas
Zinātnieki vēl klusē! VM pagaidām neredz pamatojumu papildu Covid-19 potei visiem iedzīvotājiem 6
17:29
LE
LETA
Ziņas
Rastorgujevam diskvalifikācijas dēļ olimpiskās spēles ies secen 2
17:08