Lūk, vairākas „Watson” kognitīvajā pavārgrāmatā rodamas receptes, kas iepriecinās ikvienu gardēdi: 0


1. Baltijas ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas:
450 g sagrieztas cūkgaļas filejas
1 nomizots un sagriezts ābols ar izņemtu serdi
4-5 nomizoti ķiploki
2 ēdamkarotes kubiņos sagriezta sīpola
3 tējkarotes kūpināta sāls
Margarīns: pēc nepieciešamības
¼ krūzītes melleņu
2 ēdamkarotes žāvētu sadalītu aprikožu
1 tējkarote gaišā brūnā cukura
1 tējkarote nomizota un sagriezta ingvera
½ tasītes plus 2 tējkarotes pilnpiena
½ izlobītas vaniļas pāksts
¼ tējkarotes agar-agara
¼ tasītes saldā krējuma
1 vesela ola plus viens olas dzeltenums
1 tējkarote granulētā cukura
¼ tējkarotes saberztu krustnagliņu
230 g saldētas kārtainās mīklas
Dārzeņu eļļa pēc nepieciešamības
Maurloki pēc nepieciešamības
Pētersīļu lapas pēc nepieciešamības
Jūras sāls pēc nepieciešamības

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana:
Lai iesālītu cūkgaļu, pieber 2 krūzītēm ūdens 3 tējkarotes kūpināta sāls. Sālūdenī turi cūkgaļu 30 minūtes, tad nosusini.

Maigi izsautē ābolus un sīpolu mazā margarīna daudzumā, kamēr tie mīksti, ļaujot liekajam ūdenim no āboliem iztvaikot. Pievieno nedaudz brūnā cukura un sāls. Ļauj ābolu maisījumam atdzist un pievieno tam nosusinātu sagrieztu cūkgaļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu melleņu un aprikožu ievārījumu, uzlej uz mērces pannas ½ tasīti ūdens, uzber mellenes, žāvētas aprikozes, 1 tējkaroti brūnā cukura, 1 tējkaroti svaiga ingvera un uzsildi līdz vārīšanās temperatūrai; vāri uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, kamēr augļi kļūst mīksti. Nepieciešamības gadījumā pārkaisi ar sāli. Noņem no uguns un kārtīgi atdzesē. Kārtīgi samaisi.

Sajauc ½ tasītes piena, vaniļas pupiņu pāksti un agar-agaru mazā cepampannā. Uzvāri, samazini liesmu, bet saglabā vārīšanās režīmu 2 minūtes. Noņem no uguns un pieliec ¼ tasītes saldā krējuma, 1 olas dzeltenumu, 1 tējkaroti cukura, sāls un krustnagliņas. Izņem vaniļas pāksti un ļauj maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai. Maisījumu sablenderē, kamēr tas kļūst viendabīgs un vēss.

Lai pagatavotu kārtaino mīklu „Vol-au Vent” (volovānu) veidā, ieliec saldēto kārtaino mīklu ledusskapī, lai to varētu sagriezt. Darbojoties ātri, sagriez 12 kārtainās mīklas gabalus diska formā 3 collu diametrā. Sagriez 6 no diskiem otro reizi – ar 2 ½ collu griezēju, lai izveidotu tievu gludu cilpu un liec atpakaļ saldētavā, lai nepieļautu, ka diski kļūst pārmērīgi mīksti vai zaudē formu.
Samaisi 1 olu ar pietiekamu daudzumu pilnpiena, lai izveidotu maisījumu apslacīšanai. Apzied katru no diskiem. Maigi uzliec vienu no kārtainās mīklas cilpām augšpusē. Apzied šo augšējo cilpu ar ļoti nelielu maisījuma daļu.

Ieliec aptuveni ¼ daļu tasītes gaļas un ābolu pildījuma volovānu centrā un uzliec uz pergamenta vai pannas, lai starp gabaliem būtu pietiekams attālums. Cep 175 grādu temperatūrā 10 minūtes, samazini karstumu līdz 150 grādiem un turpini cept, kamēr masa kļūst viendabīgi brūna un cūkgaļas pildījums ir pilnībā izcepies. Noņem no uguns un ļoti maigi pārkaisi ar konditorejas cukuru, ieliec atpakaļ cepeškrāsnī uz 30 sekundēm, lai izkausētu cukuru, un atdzesē.

Reklāma
Reklāma

Lai pagatavotu ķiploku čipsus, sagriez ķiplokus ļoti smalkās šķēlītēs un liec tos cepamajā pannā, uzlejot nedaudz piena. Uzvāri, nokās pienu un atkārto blanšēšanas procesu vēl divas reizes. Maigi nosusini ķiplokus uz papīra dvieļiem. Uzkarsē eļļu līdz 175 grādiem pēc Celsija un nedaudz apcep ķiplokus līdz tie kļūst kraukšķīgi.

Sagriez ābolu aptuveni 1 collu garos gabaliņos un maurlokus – līdzīgā garumā. Uz katra pīrāga gabala uzliec mazu kripatiņu krustnagliņu un melleņu ievārījuma un dekorē ar ābolu šķēlītēm, maurlokiem, pētersīļu lapām un ķiploku čipsiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.