Publicitātes foto

6 iemesli, kādēļ grilēšana ir labākā ēdiena pagatavošanas metode 0

Vai Jūs jau sen plānojat iegādāties grilu, taču līdz pat šim brīdim vēl neesat to izdarījis? Īpaši tagad, kad mūs lutina silta saulīte, grilēšana ir ļoti aktuāla gatavošanas metode – tā ir vienkārša, turklāt ēdiens izdodas ļoti gards un arī veselīgs. Tas Jūs līdz galam nepārliecina un vēl joprojām nevarat izšķirties par labu grila iegādei?
Mēs palīdzēsim Jums pieņemt pareizo lēmumu un pārliecināsim, ka grilēšana patiesi ir labākā ēdiena pagatavošanas metode ar šiem 6 iemesliem:

Reklāma
Reklāma

1. Veselīga pārtika

Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba”
Lasīt citas ziņas

Tā kā grilēšanas procesā tiek izmantots liels karstums, karstums sablīvējas ēdienā un ēdiens paliek maigs un mitrs, nav vajadzības pievienot eļļu vai citus cepšanas šķidrumus, kas satur daudz kaloriju un ir neveselīgi. Grilētam ēdienam kopumā ir daudz mazāk tauku, nekā ceptam ēdienam, jo tauki grilēšanas procesā notek no ēdiena, tajā pat laikā saglabājot savu sulīgumu un izteikto garšu. Turklāt, baudot maltīti, grilētam ēdienam nav nepieciešams pievienot daudz un dažādas mērces un garšvielas, jo ēdiens, kas paredzēts grilēšanai, visbiežāk jau atrodas speciālā marinādē.

2. Tūlītēja ballīte

Kad Jums ir grils, Jums ir visas iespējas nodrošināt tūlītēju ballīti jebkurā laikā un jebkurā vietā. Grilēšana ir neatņemama pavasara-vasaras ballīšu sastāvdaļa, un grilēts ēdiens garšo ikvienam, tādēļ grili var izglābt pat visgarlaicīgāko draugu tikšanos. Šāda ēdiena gatavošanas metode rada neizskaidrojami fantastisku atmosfēru. Turklāt grilēšanas procesā var iesaistīties vairāki cilvēki, tādēļ to var padarīt par jautru aktivitāti un arī sacensību – kuram izdosies pagatavot interesantāk vai, piemēram, gardāk?

3. Zemāks elektrības rēķins

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēdiena gatavošana virtuvē, uz plīts vai cepeškrāsnī, silda māju, un siltākos vasaras mēnešos Jūs pavisam noteikti vēlēsieties ieslēgt kondicionieri, kas izvēdina telpu. Gatavojot uz grila, Jūs varat ietaupīt divkārši – nebūs nepieciešamība izmantot elektrisko plīti vai krāsni, turklāt karstākās dienās nevajadzēs pēc gatavošanas ieslēgt kondicionieri.

4. Piemērots ikvienam

Neatkarīgi no tā, vai Jums ir māja ar nelielu iekšpagalmu vai dzīvoklis ar balkonu, grils ir piemērots ikvienam! Sākot no pārnēsājamiem griliem, ko var izmantot gan iekštelpās, gan ārtelpās (lieliski piemērots aukstajiem gadalaikiem) un beidzot ar profesionāliem gāzes griliem, kas lieliski iederas mājas pagalmā. Grilu tirgū ikviens var atrast to, kas vislabāk atbilst viņa vajadzībām, budžetam un telpai. Grili interneta veikalā 220.lv ir pieejami ļoti plašā izvēlē, tādēļ apskatiet un atrodiet tieši sev piemērotāko!

5. Fantastisks ēdiens

Kuram gan negaršo, piemēram, grilēti kebabi vai dārzeņu iesmiņi? Uz grila iespējams pagatavot daudz un dažādus fantastiski gardus ēdienus, piešķirot tiem unikālu garšu, kuru nekad neizdosies iegūt, gatavojot ēdienu uz plīts vai cepeškrāsnī. Grilēšanai nav robežu –varat pārsteigt draugus un/vai ģimeni, pagatavojot kādu no viņu iemīļotākajiem ēdieniem tieši uz grila. Variāciju ir daudz, tādēļ grilēts ēdiens nevar apnikt!

6. Tīra un kārtīga virtuve

Kad Jums ir grils, viena no lielākajām priekšrocībām ir tā, ka varat kādu reizi izvairīties no virtuves ģenerālās tīrīšanas, kas bieži nepieciešama pēc kārtējās maltītes gatavošanas. Daudz netīru trauku, virsmu, izmētāti piederumi, nosmērēti plaukti un pat grīda.. Īpaši tas attiecas uz ģimenēm, kurās ir daudz bērnu, kuriem patīk vērot gatavošanas procesu un apgūt visu jauno, tā rezultātā virtuvē radot pamatīgu haosu. Lai gan arī grilam ik pa laikam nepieciešama apkope, to nav iespējams salīdzināt ar mājokļa apkopi.