Praktiski
Receptes

Ābolu kraukšķis ar karameli un saldējumu. Izcila garša!0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 250 g kviešu miltu
• 200 g cukura
• 200 g sviesta
• 10 āboli
• 50 ml karameļu mērces
• pustējkarote malta kanēļa

Pagatavošana.
Ābolus sagriež gabaliņos. Kviešu miltus sajauc ar gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, maltu kanēli un cukuru. Jauc, līdz veidojas drumstalas, cenšoties sviestu ar rokām nesildīt. Pannu ieziež ar sviestu. Liek ābolus, pārslaka ar karameļu mērci un pārkaisa ar drumstalām. Liek cepties 200 grādos 30–40 minūtes, līdz drumstalas zeltaini brūnas. Pasniedz ar saldējumu.

Karameļu mērce kopā ar saldējumu sniedz desertam izcilu garšu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LA
LA.LV
Ekonomika
Miljardus ienesošā tūrisma nozare Latvijā ir teju iznīcināta. “Man ir ļoti lielas aizdomas, ka mēs visi nevarēsim kļūt par IT speciālistiem…” 1
5 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Iespējams tikai Latvijā? Maksātnespējas administrators nepārskaita valstij konfiscētu “netīru” naudu 7,6 miljonu eiro apmērā
5 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Nav skaidrs ar ko viņi nodarbojas!”: Rīgas pašvaldības policijā, vairākus gadus, iespējams, fiktīvi “strādā” daži vadošie darbinieki 5
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
Noziedznieki siro prestižajā Pierīgas Langstiņu rajonā: Gerkenam nozog dārglietas, Rimševicam – seifu, bet advokātu Rebenoku nežēlīgi noslepkavo 9
13 stundas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
FOTO. Aktieris Kaspars Gods ar draugu un kolēģu atbalstu iekārtojis mājokli: kādreiz te bija bērnudārza grausts, tagad – mīlīga muižiņa
14 stundas