Foto – Aija Geida

Arbūza kraukšķi no rīsiem
 0

• 8 glāzes uzpūsto rīsu

• Paka (300 g) balto marshmallows (zefīram līdzīgi saldumi, kas labi kūst)

Reklāma
Reklāma

• Paka (300 g) sarkano marshmallows

• 110 g sviesta

• 3 ēdamkarotes biešu sulas

• 2–3 ēdamkarotes spinātu sulas

• Sauja šokolādes čipsu vai rozīņu

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Tortes veidni ieziež ar sviestu. Uzkarsētā pannā izkausē 55 gramus sviesta. Pieliek baltos marshmallows un jauc, līdz masa izkususi. Tad pielej spinātu sulu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu zaļo masu (var izmantot zaļo pārtikas krāsu, bet spinātu sula noteikti ir piemērotāka bērniem). Spinātus sulai sablendē, tad caur smalku sietu vai marli izspiež sulu. Pieliek 4 glāzes uzpūsto rīsu un samaisa. Tortes veidnē no zaļās rīsu masas veido ārējo gredzenu tā, lai vidus paliek tukšs..

Gatavo sarkano masu – izkausē 55 gramus sviesta, pieliek sarkanos (vai rozā) marshmallows, izkausē, pievieno biešu sulu un sajauc. Pieber uzpūstos rīsus un rūpīgi samaisa. Šo masu liek tortes veidnes viducī. Sarkanajai masai uzkaisa šokolādes čipsus vai rozīnes – tās būs improvizētā arbūza sēkliņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.