Armands Simsons
Armands Simsons
Foto – Zigmunds Bekmanis

Armands Simsons atzīstas, ka viņam ir “trauma” tajos brīžos, kad mīļotā sieva “plosās” pa virtuvi 0

Jaunā gada apņemšanās liek mums uzņemt dzīves ritma apgriezienus un mesties sevis izaicinājumu ritenī – jauni sākumi, personīgie un profesionālie izaicinājumi, visur ir jāpaspēj, ar jauniem spēkiem jāpievēršas sevis attīstībai un pilnveidošanai. Tādā ritmā ne vienmēr atliek laiks izstrādāt vai pieturēties pie veselīgiem ēšanas ieradumiem. Daži no mums izlaiž brokastis, daži ir pārsātināti ar ātrās ēdināšanas piedāvājumiem visapkārt, bet citi sūdzas par ieradumu našķoties.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Kā atklājās nesen veiktā Nestle Baltics pētījumā* 70% Latvijas iedzīvotāju našķojas ar uzkodām diennakts laikā, no kuriem puse pienākas uz laiku pēc pusdienām un pirms vakariņām. Šajā laika sprīdī patērētāji galvenokārt izvēlas našķiem augļus, dārzeņus, kafiju un saldumus.

Diāna Kubasova un Armands Simsons saka, ka viņi nav izņēmums un ik pa laikam atrod savos krājumos kādu našķi, taču cenšas savu uzturu maksimāli sabalansēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Armands Simsons atzīstas, ka viņam garšo saldumi

Armands Simsons ar sievu Ivetu un meitu.
Foto: Kaspars Filips Dobrovoļskis


Armanda Simsona dzīve ir kā nepārtraukts Rock‘n‘Roll, jo viņam ir jāpaspēj būt visur laikā – tiešraides televīzijā, pasākumi, piesātinātās darba dienas, četru meitu audzināšana un nepārtraukti izaicinājumi ikdienā, tāpēc domāt par ēšanu laika ir ārkārtīgi maz. Dienas laikā sanāk sevi “uzpildīt” ar pārtikas krājumiem gluži tāpat kā automašīnai benzīnu, lai varētu skriet un darboties tālāk.

«Šobrīd arvien biežāk cenšos atrast laiku nevis vienkārši maltītei, bet vairāk vai mazāk sabalansētai. Tas noteikti ir nepieciešams dēļ manām fiziskajām aktivitātēm – galvenokārt skriešanas. Skrienot es patērēju diezgan daudz kalorijas, bet svars stāv uz vietas, dažreiz pat nāk klāt. Un, manuprāt, tas ir tikai un vienīgi nepārdomātās ēšanas dēļ,» pārdomās dalās Armands.

Katram desmitajam iedzīvotājam* pavisam nav laika apēst pusdienas – tā secināts Nestle Baltics Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumu aptaujā. Arī Armandam sanāk reizēm pat izlaist kādu ēdienreizi dienas darbu ritenī. «Ikdienā sanāk tradicionālā brokastu kafija ar siermaizīti un tad, ja nesanāk dienas skrējienā piestāt uz kādu pusdienas pauzi, tad noteikti nākamā svarīgā ēdienreize ir vakariņas. Un ziniet, kāds ir mūsu ģimenē iecienītais ēdiens – laša tartars! Kad mēs pirms kādas maltītes pagatavošanas mājās veicam ģimenisko aptauju, ko, kura no meitām vēlētos pusdienās vai vakariņās – ļoti bieži uzvara tiek laša tartaram».

Reklāma
Reklāma

Armands Simsons atzīstas, ka viņam garšo saldumi un šad tad dienas laikā sanāk arī panašķoties, bet tagad viņš to dara retāk: «Birojā man vienmēr ir kāds našķītis – šokolādīte vai kāds cepums. Diezgan bieži sanāk “čipsot”. Bet tas vairāk tad, kad man sanāk ilgāku laiku pavadīt automašīnā pie stūres. Tādos gadījumos talkā var nākt tādi dabiskie našķi kā, piemēram, YES! batoniņi. Bet esmu pieķēris sevi pie domas, ka pēdējā laikā ļoti pēc saldumiem nealkstu. Mana super sieviņa darina fantastiskus makarūnus un, mafinus, kapkeikus un kūkas, un man taču tie vienmēr ir jānotestē! Laikam man jau ir neliela trauma piemetusies brīžos, kad viņa atkal “plosās” pa virtuvi savu konditorejas šedevru radīšanā un es zinu, ka man atkal būs jāpagaršo,» smejas Armands.

Diāna Kubasova bieži izmēģina dažādas diētas un eksperimentē ar ēdienu

Foto: ekrānuzņēmums no @dianakubasova Instagram


Skaistums prasa neatlaidīgu darbu pie sevis pilnveidošanas – tā var raksturot skaistuma karalieni Diānu Kubasovu, kuras dzīvesveids ir stipri iespaidojis viņas ēšanas paradumus. Diānas ikdienas gaitas ir saistītas ar nepārtrauktu pārvietošanos, ne tikai no viena pasākuma, skates un projekta uz citu, bet arī starp valstīm un pat kontinentiem. Diāna atzīst, ka ar tādu ritmu kā viņai, ievērot regulāras un ieplānotas maltītes ir sarežģīti, bet ne neiespējami.

“Reizēm sanāk diezgan liels pārtraukums starp ēdienreizēm. Bieži uzturos ārpus Latvijas un, piemēram, atrodoties sporta sacensībās, pludmalē, pie pusdienu galda varu tikt tikai ap trijiem dienā vai vēlāk, rēķinoties, ka brokastis ir bijušas agri no rīta. Esmu ļoti priecīga, ka tagad tirgū parādījās tādas garšīgas uzkodas, kā Nestle YES, ko var paņemt līdzi, kam nav pievienotas liekas sastāvdaļas, bet ir tikai augļi un rieksti, kas ir labvēlīgi skaistumam,” atzīst Diāna Kubasova.

Vai veselīgs dzīvesveids, ir modes lieta? Diānas skatījumā modes tendences, sabiedrībā pazīstami cilvēki un ietekmētāji, protams, ka atstāj savu iespaidu uz produktu izvēli, bet pateicoties tam, cilvēki var uzzināt arī daudz jauna par produktiem, ko var ieviest savā uzturā vai tieši pretēji – no kā labāk izvairīties. “Neviens agrāk pat nezināja, kas ir avokado, bet tagad daudzi to lieto uzturā pat vairākas reizes dienā, jo tas ir veselīgi un daudzi to tikai tagad ir uzzinājusī,” atzīmē Diāna Kubasova.

“Es pati eksperimentēju ar savu uzturu un man patīk izmēģināt dažādas diētas. Esmu izslēgusi no sava uztura kādā brīdī glutēnu, lai pārliecinātos, ka tas uzlabo pašsajūtu. Bet nekāda rezultāta nebija, par ko pārliecinājos arī uztaisot analīzes. Glutēna nepanesamības man nebija, bet bija interesanti pavērot, kā organisms reaģē uz atteikšanos no tā. Tāpat esmu mēģinājusi izslēgt piena produktus un izmēģinājusi arī slaveno intermittent fasting (intervālā badošanās) metodi, kas man patika. Ja ir iespēja ievērot mierīgo grafiku, bez darba pasākumiem un vakariņām, tad es šo metodi arī pielietoju,” pārdomās dalās skaistumkonkursu dalībniece.

Kā parāda aptauja*, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (72%) gatavo ēdienu mājās. Diāna ēd divas līdz trīs reizes dienā un labprāt gatavo maltīti sev pati, ja atrodas vietā, kur ir pieejama virtuve. Diānas iecienītie ir vegānie un citi veselīgie ēdieni, jo to receptes ir gastronomisks izaicinājums. Abi Diānas vecāki kādreiz bija pavāri, tāpēc mīlestība pret ēdienu gatavošanu ir izveidojusies jau no bērnības. “Dienas laikā ieturu divas līdz trīs veselīgas maltītes un tad vēl dažas uzkodas starp tām, kas sastāv no augļiem, riekstiem, ogām. Vieglās brokastis man sanāk apēst mājās, piemēram jogurtu ar musli, bet savukārt pusdienas un vakariņas ieturu ārpus mājas, jo saspringtais grafiks bieži vien ļauj atgriezties mājās ļoti vēlu vakarā, kad ēst vairs nav vēlēšanas. Nevaru atteikt sev baudā brīvdienās “brančot” ārpus mājām ar plašu un bagātīgo ēdiena izvēli uz galda,” atzīstas Diāna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.