Foto: Aija Geida

Aromātiskais zaļumu sviests 0

Tik pierastā maize garšo daudz labāk, ja to bauda ar aromatizētu sviestu. Tam var pievienot ne tikai zaļumus, bet arī mārrutkus un garšaugus.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g sviesta
• ķiploka daiviņa
• 2–3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Mīkstu sviestu sajauc ar sīki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, pievieno sakapātas dilles, piparus un sāli. Samaisa. Ieliek mazā trauciņā ar vāku un uzglabā ledusskapī. Labi garšo ar svaigi ceptu maizi.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

• Visvienkāršāko zaļumu sviestu var pagatavot, mīkstam sviestam pievienojot sīki sakapātas dilles, sāli un citrona sulu.

• Zaļumu sviests labāk smērējas uz maizes, ja tam pievieno nedaudz olīveļļas (nepilna ēdamkarote uz 100 g).

• Sviests būs pikantāks, pievienojot sīki sakapātu ķiploku, mārrutkus un lociņus.

• Ja sviestam liek svaigus zaļumus un garšaugus, tos ieteicams sasmalcināt ar šķērēm sakapāt ar lielu nazi – tad labāk izdalās ēteriskās eļļas. Blenderī zaļumus gan nav ieteicams kult, jo veidojas putra.

• Zaļumu sviestam var izmantot dažādus garšaugus: dilles, pētersīļa lapiņas, kinzu jeb koriandru, lapu selerijas, timiānu, piparmētru, salviju, majorānu, estragonu, sīpollokus. Tas padarīs sviestu daudz aromātiskāku.

• Uz 100 gramiem mīksta sviesta rēķina 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.