Foto: Fotolia

Astoņi neparasti veidi, kā izmantot gurķu sālījumu. Nelej to ārā! 0

Kur vēl noder gurķu sālījums, izņemot visiem zināmo veidu dārzeņu uzglabāšanai ziemai?
Izrādās, ir vēl vairāki visai noderīgi veidi tā izmantošanai. Pirmkārt, tas palīdz tikt vaļā no paģirām, bet to var izmantot arī citādi.

Reklāma
Reklāma

1. Gludas pēdiņas – sālījuma vannas.

RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Pietiek pāris reizes nedēļā novannot kājas siltā ūdenī ar pievienotu gurķu sālījumu. Pietiks ar glāzi sālījuma uz litru ūdens.

2. Atdod krāsu pabalējušam paklājam.

Te noderēs skābētu kāpostu sula. Vienkārši ierīvē paklāju ar drāniņu, kas pamērcēta sālījumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Gurķu sālījums ir lielisks kāliju saturošs mēslojums telpaugiem.

Tējkaroti gurķu sālījuma pievieno 1 litram ūdens – un augi teiks paldies. Protams, šāds mēslojums derēs tikai tādiem augiem, kuriem vajadzīga skābāka augsne. Piemēram, hortenzijām.

4. Sasaldēts ledus kubiņš ar gurķu sālījumu izlīdzina sejas krāsu un mazina tūsku.

Šo recepti dēvē par “Kleopatras skaistuma noslēpumu.” Patiešām iedarbīgs un efektīvs līdzeklis, kā tonizēt un attīrīt ādu.

5. Sālījums iemarinē gaļu un padara to maigu un aromātisku.

Tā var marinēt liellopa gaļu, cūkgaļu vai vistu vairākas stundas vai izmantot sālījumu sāls vietā cepot.

6. Sālījumā gatavoti korejiešu burkānu salāti arī ir ļoti garšīgi.

Iemērc rīvētus burkānus jebkurā sālījumā, bet no rīta bauda pikantus salātus!

7. Sālījums padara mīkstus frotē dvieļus un atdod tiem zudušo krāsu.

Tīrus dvieļus, kas zaudējuši mīkstumu, iemērc siltā sālījumā uz vairākām stundām. Auduma krāsa un faktūra uzlabosies.

8. Ar sālījumu var saudzīgi notīrīt pannu.

Ja uz pannas palikušas piedeguma pēdas, nesteidzies ķerties pie raupjas birstes. Uzlej uz pannas karstu sālījumu un atstāj, līdz atdzisis. Piedegumu pēc tam viegli noņemt ar mīkstu audumu.

Avots: “Gornissa”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.