Foto – Fotolia

Ātrais sacepums ar ķiplokiem, šķiņki un sieru. Vakariņu recepte 12

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
125 g sviesta
200 g miltu
Sāls
Pipari
150 g šķiņķa
300 g speķa
3 sīpoli
1 daiviņa ķiploka
½ saišķīša lociņu
8 olas
200 g svaigi rīvēta Ementāles
siera
200 ml saldā krējuma
Tauki formas ieziešanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Kokteilis
Kā šogad nodzīvot savu labāko dzīvi? Ieteikums visām zodiaka zīmēm, no kā izvairīties
Veselam
Šī laulība ir lemta neveiksmei – sievietes parasti grib šķirties, ja apprecas šo iemeslu dēļ 13
Lasīt citas ziņas

1. Mīkstu sviestu, miltus, trīs ēdamkarotes auksta ūdens, šķipsniņu sāls un piparu sastrādā viendabīgā mīklā, noliek uz stundu vēsā vietā.

2. Šķiņķi un speķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiploku nomizo, sīki sakapā, sajauc ar šķiņķa un speķa gabaliņiem, pārkaisa ar sāli un pipariem. Lociņus nomazgā, nopurina ūdeni, sagriež. Pievieno šķiņķa masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Mīklu ieklāj ietaukotā cepšanas vai sautēšanas formā (24 cm diametrā). Uz tās liek šķiņķa masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

4. Olas sajauc ar rīvēto sieru un saldo krējumu, pārlej šķiņķa masai. Cep cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.