Foto – Fotolia

Ātrais sacepums ar ķiplokiem, šķiņki un sieru. Vakariņu recepte 12

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
125 g sviesta
200 g miltu
Sāls
Pipari
150 g šķiņķa
300 g speķa
3 sīpoli
1 daiviņa ķiploka
½ saišķīša lociņu
8 olas
200 g svaigi rīvēta Ementāles
siera
200 ml saldā krējuma
Tauki formas ieziešanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Kamēr Auns jau rīkojas, Vēzis vēl tikai domā… Nosaukti zodiaka zīmju pāri, kuri nekad nespēs sastrādāties
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
Ārkārtas situācija Krievijas Bruņoto spēku 69. divīzijā: karavīrs, atgriežoties no gūsta, nošāvis savus biedrus
Lasīt citas ziņas

1. Mīkstu sviestu, miltus, trīs ēdamkarotes auksta ūdens, šķipsniņu sāls un piparu sastrādā viendabīgā mīklā, noliek uz stundu vēsā vietā.

2. Šķiņķi un speķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiploku nomizo, sīki sakapā, sajauc ar šķiņķa un speķa gabaliņiem, pārkaisa ar sāli un pipariem. Lociņus nomazgā, nopurina ūdeni, sagriež. Pievieno šķiņķa masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Mīklu ieklāj ietaukotā cepšanas vai sautēšanas formā (24 cm diametrā). Uz tās liek šķiņķa masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

4. Olas sajauc ar rīvēto sieru un saldo krējumu, pārlej šķiņķa masai. Cep cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.