Foto – Fotolia

Ātrais sacepums ar ķiplokiem, šķiņki un sieru. Vakariņu recepte 12

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
125 g sviesta
200 g miltu
Sāls
Pipari
150 g šķiņķa
300 g speķa
3 sīpoli
1 daiviņa ķiploka
½ saišķīša lociņu
8 olas
200 g svaigi rīvēta Ementāles
siera
200 ml saldā krējuma
Tauki formas ieziešanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Rosļikovs iecerējis sūdzēties par attieksmi pret krieviem Latvijā, taču krievvalodīgo reakcija uz šo nodomu viņam liek pamatīgi vilties
“Šoreiz cieta mana mamma, bet rīt varbūt jau kāds cits.” Sieviete brīdina par nepatīkamu incidentu saistībā ar veikalu “Maxima”
Kokteilis
Krievija un “Sņeguračka” – Latvijas pārstāves nacionālais tērps “Miss Universe” skaistumkonkursā izsauc sabiedrības sašutumu
Lasīt citas ziņas

1. Mīkstu sviestu, miltus, trīs ēdamkarotes auksta ūdens, šķipsniņu sāls un piparu sastrādā viendabīgā mīklā, noliek uz stundu vēsā vietā.

2. Šķiņķi un speķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiploku nomizo, sīki sakapā, sajauc ar šķiņķa un speķa gabaliņiem, pārkaisa ar sāli un pipariem. Lociņus nomazgā, nopurina ūdeni, sagriež. Pievieno šķiņķa masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Mīklu ieklāj ietaukotā cepšanas vai sautēšanas formā (24 cm diametrā). Uz tās liek šķiņķa masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

4. Olas sajauc ar rīvēto sieru un saldo krējumu, pārlej šķiņķa masai. Cep cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.