Foto: Shutterstock

Klasiskā frikadeļu zupiņa: gatavojot pēc šīs receptes nevar “aizšaut garām”! 30

Šī būs vienkāršākā versija mājās gatavotai frikadeļu zupiņai – tieši tikpat gardai, kādu mums katram savulaik gatavoja vecmāmiņas. Šī zupa nekad neizies no “modes” un ir viens no visiecienītākajiem bērnu ēdieniem. Protams, ne tikai bērnu!

Reklāma
Reklāma
Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina 30
RAKSTA REDAKTORS
“Tagad darba nav, pēc jaungada gāzīs riņķī un atkal būs jārauj pa 16 stundām bez brīvdienām!” Santa par bezjēdzībām darbā valsts iestādēs
Pircēja pasūta pilnīgi vienādas preces no “Temu”, “Shein” un “AliExpress”. Rezultāti bija pārsteidzoši 26
Lasīt citas ziņas

Ja tu esi no tiem retajiem, kas mājās nekad nav gatavojis frikadeļu zupu, izmēģini šo recepti, tā neliks tev vilties!

Klasiskā frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

Malta gaļa (jebkāda, pēc gaumes!) – 500 grami
Kartupeļi – 4 gab.
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Lauru lapas – 2 gab.
Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas
Kubiņš buljona (jebkāda, pēc izvēles) – 1 gab.
Zaļumi (pētersīļi, dilles) – 1 buntīte
Ūdens zupai – 2,5 litri
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Sākumā jāsagatavo maltā gaļa. Smalki sagrieziet dilles un pētersīļus un vienu daļu pievienojiet maltajai gaļai. Otru daļu atstājiet – pievienosiet tad, kad zupa būs gatava. Visu kārtīgi sajauciet un pievienojiet sāli un piparus.

Pēc tam smalki jāsagriež sīpols, jāsarīvē burkāns. Jānomizo un jāsagriež kubiņos vai strēmelītēs kartupeļi.

Uz pannas liek karsēties augu eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus. Necep ilgi, nesadedzina! Tiem jābūt mazliet zeltaini brūniem.

Lieciet paliela izmēra katlu uz uguns un ielejiet tajā 2,5 litrus ūdens. Sagaidiet, kad tas uzvārās, iemetiet vienu kubiņu buljona un pievienojiet apceptos sīpolus un burkānus. Pēc mirkļa – kartupeļus. Vāriet aptuveni 5 minūtes.

Pagaršojiet zupu – ja nepieciešams, pievienojiet sāli, piparus. Pievienojiet lauru lapas.

Samitriniet rokas un no maltās gaļas masas saveliet neliela izmēra bumbiņas, lieciet pa vienai zupā (mazliet nogrieziet karstumu). Tad, kad visas bumbiņas ir zupā, ar lielu karoti nosmeliet putas, kas izdalīsies, vāroties frikadelēm.

Ņemiet nost no uguns un pievienojiet iepriekš sagrieztos zaļumus.

Pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.