Pieaug IT nozīme 0

Kaut tirgus līdera “4finance” apgrozījums pērn ir sarucis par 19%, vienlaikus ievērojami ir pieaudzis “4finance” holdingā ietilpstošā uzņēmuma “Ondo” apgrozījums – no 256,5 tūkstošiem eiro 2014. gadā līdz 6,7 miljoniem eiro pērn. Tas tāpēc, ka “4finance” fokusējas uz eksporta tirgu apgūšanu, pamatā darbojoties Eiropā un Latīņamerikā. Holdings savus ekspansijas plānus īsteno, izmantojot “twin-track” stratēģiju, tas nozīmē agresīvu izaugsmi savienojumā ar mērķtiecīgu vietējo uzņēmumu pārpirkšanu. Tā holdinga apgrozījums šā gada pirmajā pusē auga par 25%, sasniedzot 182,8 miljonus eiro. Augustā holdings iegādājās banku Bulgārijā – “TBI Bank”, kā arī jūnijā jau nopirka 80% daļu nebanku kreditētāja “Friendly Finance”, kas darbojas piecās Eiropas valstīs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Savukārt zviedru “Marginalen” piederošais kreditēšanas uzņēmums “Aizdevums.lv” Latvijas tirgū turpinās investēt IT projektos. Pašreiz tiek veidota jauna IT sistēma, kā arī jaunas mājaslapas. Uzņēmums turpinās sadarbību ar apdrošinātāju “Balta”, kas jau rezultējusies tādos produktos kā naudas kredītmaksājumu apdrošināšana un mikrokasko apdrošināšana klientiem, kuri, izmantojot uzņēmuma pakalpojumus, iegādājas transportlīdzekli, atklāj Tomass Vaisūns, uzņēmuma pārdošanas un mārketinga vadītājs.

Līdzinās bankām

Domājot par nākotnes attīstības perspektīvām, Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs redz, ka liela daļa uzņēmumu, reaģējot uz patērētāju pieprasījumu pēc finanšu pakalpojumiem interneta vidē, turpina paplašināt savu piedāvāto produktu portfeli. Arvien vairāk parādās kredītlīnijas. Tāpat pieejamas kartes ar kredīta limitu, bet bez piesaistes bankai. “Pakalpojumi pēc būtības kļūst arvien līdzīgāki banku sniegtajiem, tomēr nebanku sektora priekšrocība ir pakalpojuma ērtums un vienkāršība, ko bankas smagnējo procedūru dēļ nevar tik vienkārši nodrošināt,” secina G. Āboltiņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.