Publicitātes foto

Aukstie griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērcīti piknikam 0

Sastāvdaļas (2 porcijām)
100 g griķu
1 ēdamkarote majonēzes
80 g grieķu jogurta
1 ķiploka daiviņa
neliela buntīte diļļu
40 g rukolas vai citu salātlapu
120 g kūpināta laša vai citas zivs
200 g vārītu biešu
sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
TV24
“Mūs Latvijā tin ap pirkstu, un jūs neko nedarāt!” Aivis Ceriņš tiešraidē pārmet Ministru prezidentes parlamentārajai sekretārei 12
Krievijas valdība ir nonākusi sprukās – steidzami jāpieņem lēmums, izvēloties starp diviem ļaunumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Katliņā uzvāra 400 ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
2) Gatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
3) Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
4) Kārto salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
5) Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.