Praktiski
Receptes

Auzu drumstalu kūka ar bumbieriem, medu un mandelēm0

Publicitātes foto

Sastāvdaļas
“Dobeles dzirnavnieka” auzu drumstalu kūkas maisījums
200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
3 ēdamkarotes auksta ūdens
400 g bumbieru
50 ml medus
20 g mandeļu skaidiņas
sviests formas ietaukošanai

Pagatavošana.

1) Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
2) ⅕ drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
3) Kūkas veidnē (aptuveni 24cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānus. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
4) Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
5) Uz pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī 35-45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
1 stunda
IB
Ilona Brūvere
Kultūra
Leimaņu dzimtas sāga trijās paaudzēs. Stāsta Jānis Streičs
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nākamnedēļ laikapstākļi mainīsies. Vai karstums vēl atgriezīsies? Sinoptiķu prognoze
15 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Naktī notikusi traģēdija Aizputes novadā: vīrietis nokritis no motocikla un gājis bojā notikuma vietā
1 stunda
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Man pārsvarā ir vienalga, ko cilvēki par mani domā!” Māksliniece Anna Heinrihsone par apaļo jubileju, izstādēm un piedzīvoto Parīzē
Intervija 46 minūtes