Foto sgotovimvmeste.ru

Azerbaidžāņu pahlava 0

Sastāvdaļas:
1,5 krūzes miltu
60 g sviesta
4 ēdamkarotes piena
ola
8 g rauga
200 g attīrītas mandeles vai valrieksti
200 g cukura
0,2 g vanilīna
0,4 g safrāna
20 g medus

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nedaudz uzsilda pienu, pievieno raugu, sāli un samaisa, līdz tie pilnībā izšķīst. Olu sakuļ, lēni pielej izkausētu sviestu un uzvāra. Ar rokām samīca iegūto mīklu. Mīklai nevajadzētu lipt pie pirkstiem. Vispār šī mīkla “mīl rokas” – pamīciet kārtīgi.

1 1/2 stundu mīklu notur istabas temperatūrā. Tad to izrullē uz caurspīdīgas plēves 0,5 cm biezumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iesmērē pannu ar sviestu un izklāj ar daļu no mīklas (mīklu sadala tik daļās, cik kārtas pahlavai plānojat). Pa virsu liek smalcinātas mandeles vai riekstus, kas sajaukti ar cukuru. Liek pāri otro mīklas daļu. Pārklāj ar sviestu un atkal liek riekstus. Tā veido vairākas kārtas.

Sagriež pahlavas rombveida figūrās un pārsmērē ar olas dzeltenumu, kas samaisīts ar safrānu. Vidū katrai iesprauž pusriekstu vai veselu mandeli.

200 grādos cep pahlavas aptuveni 40 minūtes.

Lai izdotos īsta azerbaidžāņu pahlava, 15 minūtes pirms gatavības tās pārziež ar medu vai sīrupu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.