Foto – Uldis Muzikants

Apvērsums barotavu dizainā 1

Saimes izvietotas dažādās, dažviet arī grūti piebraucamās vietās mežā, tāpēc rudenī, piebarojot bites ziemai, lieti noderējušas neliela tilpuma barotavas. Turklāt šis inventārs dārgi maksā. Meklējot izeju, radusies pavisam vienkārša ideja. Pieclitru tilpuma ūdens pudelēm nogriež augšmalu (piemērotāki ir kvadrātveida trauki). Ar smilšpapīru izbrucina pudeles iekšpusi, lai nav tik slidena, un ieliek bunti salauztu niedru (der arī nekulti salmi). Traukus novieto brīvajā telpā aiz vasaras šķirdēļa, kuru var pacelt mazliet augstāk. Virsū uzliek dēlīšus un uzklāj sedziņu.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Henriks Teivāns bites baro ar invertsīrupu, un tad pie bitēm var iet kā pie govīm – ar spaini, ielejot vienā reizē visu barības normu. Dažās dienās trauki tukši. Bitenieks dod sīrupu, kamēr bitītes čakli ēd. Ja traukā nonāk bites, tas nekas – ar sīrupu tās paceļas augstāk, un pārējās palīdz notīrīt saldos kažociņus.

Barotavas var ielikt jau laikus, vasaras beigās, gatavojot bites ziemošanai. Ja patur ilgāk, dažkārt bites savelk šūnas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.