Foto – Uldis Muzikants

Izcilais izgudrojums – bišu balkons 1

Bišu apskates laikā abiem biteniekiem gluži neaizvietojams ir pašu izgudrotais balkons. Tas gan nav domāts bišu džuljetām, bet gan rāmīšu novietošanai. Balkonu uzliek uz stropa malas un ievieto tajā rāmjus.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
Lasīt citas ziņas

Pavasara apskatēs balkons rada arī aizvēju, jo ir novietots tā, lai rāmīti apspīd saule. Tajā var ievietot tukšos un liekos rāmīšus, iecelt rāmīšus ar māti, tas noder arī vasaras beigās, kārtojot ligzdu ziemai.

Konstrukcija ir pavisam vienkārša – tā ir kastīte bez vienas sienas, kuras augšpusē piestiprinātas līstītes rāmju pleciņiem, apakšpusē pagarinājums veidots tik plats, lai var uzsēdināt stropa korpusa dēlim.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izgatavotas vairākas variācijas, bet par labāko atzīts ne visai plats, dažu rāmju izmērā. Ja platāku balkonu piekrauj ar smagiem rāmjiem, var pacelt un pat sagāzt stropu.

Vienkārša, bet noderīga kastīte

Špikošanas vērta ir arī stropa rīku kastīte. Koka, plastmasas vai cita materiāla kastītes ārmalā piestiprināti metāla āķīši stropa dēļa platumā. Kad dodas pie bitēm, visu vajadzīgo saliek kastītē un to ērti novieto uz stropa malas. Tad kaltiņš, pierakstu zīmulis vai kaut kas cits vienmēr ir ērti paņemams un pārredzamā augstumā. Kastītēm ir vairāki izmēri atkarībā no darāmā apjoma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.