Foto: Natalia Hanin/SHUTTERSTOCK

Bērnu borščs: garšīga zupiņa izlepušiem ēdājiem 0

Borščs ir viena no garšīgākajām zupiņām, kurai mūsdienās gan ir daudz un dažādu variāciju. Katra saimniece izvēlas sev tīkamāko un ģimenē iecienītāko. Šīs receptes nosaukums ir “Bērnu borščs” un to atklājusi kāda bērnudārza pavāre, kura virtuvē nostrādājusi vairāk kā 30 gadus. Zupiņa ir izcila tāpēc, ka no tās neatsakās pat visizlepušākie ēdēji!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas
  • 100 grami liellopu gaļas
  • 80 grami biešu
  • 50 grami svaigu kāpostu
  • 30 grami burkānu
  • 20 grami kāļu
  • Gabaliņš pētersīļa un/ vai dilles
  • Puse sīpola
  • 1 tējkarote tomātu biezeņa
  • Mazliet cukura un sāls
  • 5 grami sviesta
  • 15 grami skābā krējuma
  • 500 grami ūdens
  • 1/4 olas

Pagatavošana:

Ūdenī liek liellopa gaļu un izvāra buljonu. Atsevišķā katlā sviestā sautē skaidiņās sarīvētas bietes ar tomātu biezeni un sviestu. Pēc brīža pievieno arī sarīvētus burkānus, kāļus, kāpostus un sīpolu. Papildina to ar buljonu un turpat pannā sautē, kamēr dārzeņi ir mīksti. Tad visu iemaisa iepriekš sagatavotajā buljonā, ja vēlas, var pievienot arī kartupeļus un vāra vēl 10-15 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķīvī ielietai zupiņai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus (dilles, pētersīļi), pievieno krējumu un ieliek novārītas olas šķēlīti vai pat pusīti ar dzeltenumu uz virspusi.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.