Lielākais Daugavpilī 4

Kurp dodas Daugavpils TV filmēšanas grupa, kad viņiem vajag intervēt gudriniekus? Uz Daugavpils PII “Rūķītis”, jo atzīst, ka te bērni nav nostrostēti, bet gan brīvi spriedumos un paudīs savu viedokli, tāpēc, ka zina – viņiem ir taisnība. Bet tas nebūt nav viss. Šā bērnudārzā īpašā iezīme – kopt latviešu tautas tradīcijas, veidot izpratni par piederību Latvijas valstij, godāt valsts valodu. Zinot, ka Daugavpilī latviešu ir 18%, šāda bērnudārza darbība jāvērtē gluži kā misija, turklāt veiksmīga – tieši šis bērnudārzs ir lielākais Daugavpilī (arī viens no lielākajiem Latvijā – 334 bērni 16 grupiņās). Jā, tieši tik liela ir daugavpiliešu vēlme sūtīt savu atvasi latviešu bērnudārzā.

Reklāma
Reklāma
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Lasīt citas ziņas

– Jā, mums, latviešu nišiņai, jāturas kopā, – atzīst PII “Rūķītis” vadītājas vietniece Inese Kapteine. Otrs šā bērnudārza virziens ir vācu valodas apguve, kā nekā tā ir lielākā Eiropas Savienības valoda, un angļu valodu bērni pratīs tik un tā, jo vecāki vienmēr izvēlas finansēt tieši šīs svešvalodas apguvi. Sadarbība ar Reģionālo vācu valod
as un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centru Daugavpils Universitātē un Gētes Institūtu Rīgā ir tik veiksmīga, ka šoruden “Rūķītī” vācu valodu apgūs jau no triju gadu vecuma. Un, ja vēl bērni klausās dzidrā, tīrā vācu valodā, kas plūst no vāciešu – Eiropas brīvprātīgā darba veicēju – mutes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.