Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Ivars Bušmanis

Kam tiek bezīpašnieka manta 2

Kā rīkoties tālāk, ir pateikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 1354 “Kārtība, kādā veicama valstij piekritīgās mantas uzskaite, novērtēšana, realizācija, nodošana bez maksas, iznīcināšana un realizācijas ieņēmumu ieskaitīšana valsts budžetā”.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Kad būs stājies spēkā tiesas spriedums par ēku atzīšanu par bezīpašnieka mantu, tiesa šo dokumentu piecu darba dienu laikā nosūtīs Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas veiks mantas uzskaiti un pēc tam piecu darba dienu laikā uzsāks ēku nodošanas procesu.

Ar bezīpašnieka mantu nodarbojas VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Valstij piekritīgās mantas uzskaites nodaļa, kuras darbinieki pēc tiesas sprieduma saņemšanas apskatīs ēkas dabā. Atbilstīgi iepriekš minētajiem Ministru kabineta noteikumiem dzīvojamās mājas un dzīvokļus VID attiecīgajai pašvaldībai nodod īpašumā bez maksas, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sagatavo attiecīgu Ministru kabineta rīkojuma projektu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ludmila Ozoliņa skaidro, ka pašvaldība nedrīkstēs šo ēku pārdot! To varēs izmantot pašvaldības funkciju veikšanai, proti, izīrēt cilvēkiem, kuri gaida dzīvokļu rindā. Ja pašvaldība uzskatīs, ka ēka ir dzīvošanai nederīga un to nav iespējams izīrēt, pašvaldība to varēs nepārņemt savā īpašumā.

Ja pašvaldība mēneša laikā nepieņems lēmumu par ēku pārņemšanu vai atteiksies tās pārņemt, VID dzīvojamās ēkas nodos Privatizācijas aģentūras valdījumā, sagatavojot attiecīgu Ministru kabineta rīkojumu. Kad māju būs pārņēmusi Privatizācijas aģentūra, to ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda un pārdos izsolē. Sludinājumu ievietos “Latvijas Vēstnesī”, vietējā laikrakstā, sludinājuma dēli izliks pie pārdodamās mājas. Sludinājumus par valsts īpašuma pārdošanu var apskatīties arī mājaslapā www.pa.gov.lv, sadaļā Izsoles.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.