Praktiski
Receptes

Biezpiena krēms ar rupjmaizes švammkūku, skābā krējuma saldējumu un brūkleņu želeju0

Foto: Ilze Pētersone

Kūka

480 g sakultu olu sajauc ar 200 g rudzu rīvmaizes, 80 g tumšā muskovado cukura, 100 g medus. Masu ielej sifonā un iepilda līdz pusei vienreizlietojamās papīra krūzēs, kas iepriekš jāsadursta ar asu priekšmetu. Liek gatavoties mikroviļņu krāsnī uz 2 min.

Krēms

180 g biezpiena sajauc ar 80 g saldā krējuma, cukuru un vaniļu pēc garšas un 4 g uzbriedināta želatīna. Izberž caur sietu un atdzesē ledusskapī.

Saldējums

Gatavo saldējuma iekārtā no 400 g skāba krējuma, 36 g citrona sulas, 160 g glikozes, 12 g brūkleņu, 12 g smiltsērkšķu, 168 g cukura un 100 g ūdens.

Želeja

125 g brūkleņu izberž caur sietu. Masu uzvāra kopā ar 52 g cukura līdz pirmajam burbulim un, strauji maisot, pievieno 4 g agara, turpina maisīt aptuveni minūti. Ielej garenā traukā, atdzesē un sablendē viendabīgā masā.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

VS
Viesturs Sprūde
Pasaulē
VIDEO. “Svetlanai nebija izvēles, Baltkrievijas varasiestādes viņu izveda no valsts.” Atklāj, kas noticis ar Tihanovsku 1
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Šogad indeksēs pensijas, kas nepārsniedz 454 eiro 1
5 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Bumba, kas spēj uzraut gaisā daļu Rīgas 1
3 stundas
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Sporta karaliene šobrīd pārdzīvo ne tos vieglākos laikus. Mūze pastāsta, cik par uzvaru varēja nopelnīt pirms pandēmijas
3 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Princis Harijs tā arī nespēja iedzīvoties Holivudas “šikā”: hercogi iegādājušies jaunu mājokli
5 stundas