Foto – Shutterstock.com

Tavs vecums tuvojas jaunai desmitgadei 0

Iedomājies situāciju: kamēr tavs partneris plāno dzimšanas dienas pārsteigumu, ar ko tevi iepriecināt īpašajā dienā, tu, tuvojoties, piemēram, savai trīsdesmitgadei, divedesmitgadnieces posma izskaņu nosvini ar piedzīvojumiem svešā gultā. Samērā šausminoši, vai ne? Diemžēl, izrādās, cilvēki, kuriem drīzumā gaidāma jaunas desmitgades apritēšana, krāpj biežāk.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Pētnieki šo fenomenu raksturo ar bailēm par aizejošo jaunību un vecumdienu tuvošanos, kā arī sajūtu, ka dzīves laikā kaut kas netiks paspēts. Protams, neuzticības iemesls var būt arī vīrieša rīcība, taču, ja, tuvojoties savai trīsdesmitajai dzimšanas dienai, esi piefiksējusi, ka tevi arvien vairāk valdzina citi vīrieši, nevis pašas vīrs, izvērtē savu sajūtu cēloņus. Tāpat iesakām mīlas dzīves peripetiju vīšanas vietā nospraust lielus mērķus jaunajai desmitgadei vai… Ieskaidrot sev, ka tev mūžam paliks 29, un pie šīs pārliecības pieturēties visu atlikušo dzīvi! Problēma atrisināta!

Mazie baltie meli

Mēs nerunājam par to reizi, ka mīļotā iecienītajā t-kreklā izdedzināji caurumu ar gludekli un pēc tam vainu novēli uz suni, kurš to it kā sagrauzis. Vai nejauši uzsēdies TV pultij un pārtrauci viņa kārotā futbola mača ierakstu, vēlāk izliekoties, ka neko nezini. Reizēm baltie meli, pielietoti ar nolūku pasargāt mīļoto no nepatīkamām izjūtām, ir gluži normāla parādība, taču, ja regulāri ar izlocīšanos, meliem, patiesības noklusēšanu un izvairīšanos runāt par nopietniem jautājumiem piesedz sevi, situācija vairs nebūt nav tik nevainīga…

CITI ŠOBRĪD LASA
Piemēram, pētījumā, kā rezultāti publicēti izdevumā Journal of Language and Social Psychology, atklāts, ka cilvēki, kuri ikdienā bieži melo, arī ir neuzticīgāki krietni biežāk. Problēmas novēršanai, pēc attiecību terapeitu domām, ir tikai viens rīcības veids – godīga un atvērta komunikācija it visās dzīves situācijās, neraugoties uz tās sekām.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.