Foto – Aija Geida

Burkānu sacepums ar sviesta pupiņām 0

Sastāvdaļas
• 500 g burkānu
• 300 g sviesta pupiņu
• 3 olas
• 100 g Holandes siera
• 200 ml piena
• 150 ml saldā krējuma
• 2 ķiploka daiviņas
• liels sīpols
• ½ tējkarotes sāls
• naža gals maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
TV24
“Krievi nav spēcīgāki, viņi ir…” Ukrainas karavīrs drosmīgi atklāj frontes realitāti un vienu lietu, kas viņiem trūkst
Kārlis Streips: Šoreiz droši vien godājamai dzejniecei vienkārši vajadzēja paklusēt
“Rakstīt neprot, seši bērni pie sāniem, ko tieši viņi dara Latvijā?” Imigrantu pieplūdums pamatīgi satrauc rīdziniekus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānus novāra un sagriež salmiņos. Sviesta pupiņas novāra sālsūdenī, nokāš un apcep uz pannas. Sīpolu sakapā un apcep. Ķiploka daiviņas sīki sasmalcina.

Gatavo mērci. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu, uzvāra, pievieno apceptos sīpolus un sakapātās ķiploka daiviņas. Sajauc, atdzesē un pievieno rīvētu sieru un olas, vēlreiz samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo veidni ieziež ar taukvielu un liek kārtām burkānus, sviesta pupiņas un nedaudz krējuma un siera mērces, pēc tam atkal burkānus, pupiņas un mērci, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas. Uzlej mērci un cep +150…+160 °C aptuveni 40–50 minūtes, līdz sacepums ir zeltaini brūns. Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.