Foto – LETA

Ministre informē, ka tiek diskutēts arī par modeli, kurā valsts budžeta finansējums sadzīvo ar brīvprātīgām privātās apdrošināšanas iemaksām, kā tas faktiski notiekot jau šobrīd, taču kas sistēmai nedod vairāk naudas – vismaz līdz 4% no IKP vistuvākajā laikā. 9

“Lielākās bailes es šobrīd izjūtu par to, ka, slēpjoties aiz gudriem vārdiem par modeļiem, groziem un dažādām apdrošināšanām, politiķi izvairās skatīties acīs patiesībai. Es šobrīd esmu izteikusi priekšlikumus, kas ļautu no nākamā gada 1. janvāra piesaistīt papildus apmēram 70 miljonus. Tas vēl aizvien ir pilnīgi un galīgi nepietiekami, bet, ņemot vērā, ka ir jau vasaras vidus, un, ievērojot šīs valdības iepriekšdoto solījumu šajā gadā nodokļus nepalielināt, tas ir minimums, uz kuru mums būtu jābūt spējīgiem,” par savām iecerēm informē ministre.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Premjera Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības rīcības plāns paredz jaunā veselības aprūpes finansēšanas modeļa izstrādi šogad un tā ieviešanu no 2018.gada.

Finansējums veselības aprūpei OECD valstīs svārstās robežās no 5,1 – 16,4% no IKP. Latvijā tas ir 2,9% no IKP. Latvijā tas ir vairāk nekā uz pusi mazāks par finansējumu veselības aprūpei Igaunijā, kur tas sasniedz 6% no IKP, paziņojumā norāda Veselības ministrija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Čakša amatā stājās 16.jūnijā, nomainot Gunti Belēviču (ZZS), kurš demisionēja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.