Foto – Shutterstock

Ceptas baravikas – karaliska maltīte 0

Sastāvdaļas – 600 g sēņu, 2 tējkarotes sāls, 1 ola, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, 200 g sviesta.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Lielas, bet vēl cietas baravikas notīra, 2–3 cm zem cepurītes nogriež kātu, noslauka ar mitru drānu, ja vajadzīgs, novelk cepurītes miziņu un izņem stobriņu slāni.

Baravikas sagriež 1 cm biezās šķēlēs, apsāla, iemērc pussaputotā olā, apviļā baltmaizes rīvmaizē divas reizes un no abām pusēm apcep sakarsētā sviestā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstās sēņu šķēles sakārto dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burku – 60 minūtes un 1 litra burku – 90 minūtes.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.