Foto – Anda Krauze

Čia sēklas ar kokosriekstu pienu. Tikai 10 minūtes, un garda putra gatava! 0

Sastāvdaļas (2 personām)

• 100 g čia sēklu (var nopirkt lielveikalos)

• 200 ml kokosriekstu piena

• 30 ml ūdens

• Svaigas ogas

• Griķu medus

• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
“Ļoti negodīgi ir sadalīts valsts ģimenes pabalsts – ar ko divi bērni atšķiras no viena?” mamma Māra izgaismo pretrunu likumos
Krievi uzbrūk Putinam ar vēl vienu neērtu jautājumu, iznīcinot Kremļa mītus
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: sarkana, zila vai dzeltena – kuru krāsu izvēlies tu?
Lasīt citas ziņas

Katlā ielej kokosriekstu pienu un mazliet ūdens (to dara, lai kokosriekstu šķidrums nepiedegtu), uzkarsē, tad ieber čia sēklas un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot, ļauj sēklām uz lēnas uguns piebriest. Pēc trim četrām minūtēm ēdiens ir gatavs. Liek traukā, pārlej ar medu, pievieno svaigas ogas pēc izvēles. Ja gribas, var uzbārstīt kokosriekstu skaidiņas. Šis ēdiens ir garšīgs gan silts, gan auksts.

Čia sēklas var nevārīt, bet iepriekšējā vakarā apliet ar kokosriekstu, mandeļu vai sojas pienu. Govs piens šajā gadījumā nav īsti piemērots.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Čia jeb Spānijas salvijas sēklām raksturīga viegla riekstu garša. Tās satur augstvērtīgas olbaltumvielas, aminoskābes, omega taukskābes, vitamīnus, šķiedrvielas un antioksidantus. Viegli uzsūcas organismā un sniedz sāta sajūtu, ir lielisks enerģijas avots. Ne velti senie acteki šīs sēklas devuši karavīriem un medniekiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.