Kārlis Šadurskis
Kārlis Šadurskis
Foto – Karīna Miezāja

– Šobrīd to nav arī 
Vējonim… 33

– Cik zinu, arī Nacionālā apvienība ir ar mieru atbalstīt Vējoni, ja gadījumā Levits izkrīt. Sniedzoties pēc vislabākā prezidenta, mēs varam radīt risku, ka pirmajā vēlēšanu kārtā neviens netiek ievēlēts un pēc tam jau īsākā laikā, bez plašas sabiedrības apspriešanas mums parādās tāds prezidenta kandidāts, kādu mēs absolūti nevēlētos, – uz karjeru orientēta persona ar, izteikšos politkorekti, visai elastīgiem principiem. Tāds, kurš būtu pieņemams “Saskaņai” un vēl kaut kam.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Izvairoties no riska, ka pirmās vēlēšanas beidzas bez ievēlēšanas, es jūtu, ka man sava balss ir jāatdod manā izpratnē par ne vislabāko, bet par to, kuram ir lielākās cerības tikt ievēlētam. Prognozējot, kādā secībā prezidenta kandidāti izkritīs no vēlēšanu zīmes, acīmredzot pirmais būs Bondara kungs, otrs būs Dolgopolova kungs, un tad ir jautājums, kurš – Levits vai Vējonis – paliek uz pēdējo kārtu. Ja priekšpēdējā kārtā Levitam ir vairāk balsu nekā Vējonim un Levits paliek pēdējā vēlēšanu zīmē kā vienīgais, tad viņš tik un tā neiegūs 51 balsi, jo šādā gadījumā par Levita kungu ir gatava balsot Nacionālā apvienība un “Vienotība”, kurām kopā ir 40 balsis. Iespējams, ka pievienotos vēl kāds deputāts, bet tik un tā nesavāktu 51 balsi. Esmu pārliecināts – lai Latvija iegūtu labu prezidentu, pēdējam ir jāpaliek Vējonim, jo tad par viņu nobalsos lielākā daļa, kā es ceru, ZZS, visa “Vienotība” un lielākā daļa Nacionālās apvienības deputātu.

L. Rasa: – Ja vēlēšanas ir aizklātas, kāpēc gan daļa ZZS deputātu, kas atbalsta Egilu Levitu (ja tādi ir), nevarētu balsot pēc savas sirdsapziņas?

– Es stipri šaubos.

CITI ŠOBRĪD LASA

M. Antonevičs: – Vēl jau ir arī Reģionu apvienības frakcija…

– Viņi ir pateikuši: ja Bondars izkrīt, viņi nevienu neatbalsta. Par Ingunas Sudrabas frakciju man nav informācijas. Tas, ka “Saskaņa” neatbalstīs Levitu, man šķiet, ir pilnīgi skaidrs.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.