
“Dāmas un kungi, mums ir pieci pretendenti uz nosaukumu “Iecienītākais alus” kailgliemiežu lokā” – asprātīgs eksperiments un komentāri soctīklos 0
Daudziem dārzā ir tādi nelūgti, slideni, spīdīgi viesi, kas izskatās kā ārpuszemes radījumi ar apetīti kā pieciem vīriem. Tie ir Spānijas kailgliemeži (Arion vulgaris), kas Latvijā ir kļuvuši par īstu dārzkopju murgu!
Šie invazīvie viesi, kas, visticamāk, ieradušies ar importētajiem augiem vai pārtikas krājumiem, ir apmetušies uz dzīvi mūsu pļavās, dārzos un pat mežos, apdraudot ražu un atstājot lipīgas pēdas.
Lai gan nosaukums “Spānijas” liek domāt par saulainu izcelsmi, šie gliemeži jūtas kā mājās Latvijas mitrajā klimatā, kad viss zaļo un augsne ir mitra.
Kā ar tiem cīnīties, padomu ir daudz, bet maz dzirdētu veiksmes stāstu. Lūk, viens eksperiments, kas dokumentēts vietnē X un savācis pietiekamu skaitu smieklīgu komentāru.
Pēc brīža:
Nu ko ar viņiem darīt?! Viņš karājas un dzer tumšo kā traks, bet iekšā neiekrīt.😡 pic.twitter.com/WW8iGbQofN— Inga Jākobsone 🇱🇻❤️ 🇺🇦 (@donis777) June 21, 2025
Visefektīvākais līdzeklis, (pīles nr. 1.), bet pieejams ar AAL 2. kategorijas atļauju. Profesionālais produkts. Šāds maiss 150€. Agrimatco Latvija ir pieejams uc tamlīdzīgās tirdzniecības vietās. pic.twitter.com/TOLVn66LpH
— Kārlis Kantsons (@kanto666) June 21, 2025
😂
— Inga Jākobsone 🇱🇻❤️ 🇺🇦 (@donis777) June 21, 2025
Šitiem garšo nefiltrētaishttps://t.co/Dz0eUTmOCb
— Daina_P (@Daina_P) June 21, 2025
Būs gar upi profesionālais limacīds jāizmanto, jo taku ir nenormāli apsēduši, šņarkst vien zem kājām.
— Bieriņpuika (@nokijs) June 21, 2025
Jāielej Ekselences saldējuma kastītē, kas ierakta līdz ar zemi. Salien iekšā kaudzēm.
— Berta (@BurtuBurti) June 21, 2025
Ko darīt, ko darīt? Iedot klāt kādu zaceni!
— Dana🇱🇻 🇺🇦 (@DanaKruu) June 21, 2025
Vēderā 🙂
— Inga Jākobsone 🇱🇻❤️ 🇺🇦 (@donis777) June 22, 2025
Nezinu par Līvu, bet pārējās zortes vismaz nav kauns pirkt. 😀 Tas, ko pārdevēja padomāja jau ir pārdevējas problēmas.
— Anda fon Andiņa (@cepum_s) June 21, 2025
woooow
— Agnese (@goodgoodbye) June 22, 2025
Atbilde ir vienkārša- gliemežiem garšo tas, kas labāk rūgst. Arī, piemēram, rūgstoša zapte vai kvass. Ar alkohola % tam nav sakara, ar alus tīrību gan. Pieliekot cukuru, rūgšana aktivizējas.
Bez tam trauciņiem nav vienādi apstākļi – cits ēnā, cits tuvāk augiem..— Ķīps (@Kjiips) June 22, 2025
gribēju ierakstīt kaut ko līdzīgu. vidējam traukam ir vismazākā varbūtība, ka gliemeži līdz tam tiks
— Indulis (@indulisabolins) June 22, 2025