Protests “īstermiņa” mēbelēm 4

“Tāds arī ir izstādes un konkursa kā nozares gada notikuma galvenais mērķis – dizaineriem sevi parādīt un citus redzēt, veidot partnerattiecības ar uzņēmējiem, tikties ar pasūtītājiem,” pasākuma uzdevumu uzsver LDS vadītājs Andrejs Broks. Savukārt nacionālās nozīmes apbalvojums noderot kā laba bagāža, lai izietu arī plašāk pasaulē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

“Dizaina profesionāļu novērtējums ir svarīgs – tā ir publicitāte, kontakti, klienti,” atzīst arhitekte Aija Priede-Sietiņa. Kopā ar dzīvesbiedru dizaineri Daneku Sietiņu konstruētās bērnu mēbeles, kam dots skanīgs zīmols “Kukuu”, iekļuvušas Eiropas, Austrālijas un Honkongas tirgos. Kad pirms četriem gadiem par jaunradīto komplektu “Bird&berry” saņēmuši pārliecinošu Latvijas dizaina Gada balvas žūrijas atzinību, sekojuši ražotāju piedāvājumi un pircēju jautājumi – kur to var nopirkt. “Sapratām, ka ir pieprasījums, un tā sākām ražošanu,” pieredzē dalās arhitekte. “Kukuu” autori nesadarbojās ar kuru katru uzņēmēju, jo vēlējās veidot mēbeles no vietējiem materiāliem ar vietējo darbaspēku, lai produkta pievienotā vērtība paliktu Latvijā.

Uz šā gada izstādi viņi atveduši mēbeli “Četri vienā”, kur zīdaiņa ietinamais galds tiek pielāgots bērna attīstībai, vēlāk kļūstot par spēļu vietu, bet, uzsākot skolas gaitas, pārtop rak­stāmgaldā. Jaunums, kas izveidots pēdējā pusotra gada laikā, paspējis saņemt atzinīgus vārdus no konkurentiem dizaina izstādē Ķelnē, pastāsta Aija. Ideja par transformējamu mēbeli radusies no pieredzes ar pirmo kolekciju plus kā protests mūsdienu īstermiņa domāšanai – lēti nopērc un pēc kāda laika izmet. “Gribam parādīt, ka lieta var būt personība un tai ir vērtība, kas var pieaugt līdz ar mazo cilvēku,” uzsver dizainere.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.