Gaumīgi iesaiņotie riekstu cepumiņi ir lieliska dāvana Ziemassvētkos.
Gaumīgi iesaiņotie riekstu cepumiņi ir lieliska dāvana Ziemassvētkos.
Foto – Anda Krauze

Enerģētiskie riekstu cepumi – burvīga dāvana svētkos. Marikas Grīslītes recepte 0

Par Marikas Grīslītes firmas zīmi kļuvuši riekstu cepumi, kurus viņa nosaukusi par šoferīšu cepumiem. Kad vaicāju, kāpēc šāds nosaukums, viņa smejoties atbild, ka no riekstu maisījuma un sukādēm gatavotie našķi ir enerģijas avots, ko novērtējot tie, kuriem ilgstoši jābūt uzmanīgiem ceļā.

Reklāma
Reklāma
Kas notiks, ja Kremlis iebruks Baltijā? Katra okupācijas diena nozīmēs tūkstošiem zaudētu dzīvību un plaša mēroga izlaupīšanu 135
Kokteilis
FOTO. “Šī nav nejauša izvēle!” Visa pasaule atkal apspriež Zelenska apģērbu oficiālajā vizītē
Cilvēkstāsts
“Izlaiž ārā no autobusa kā aitu baru, uztaisa dažus selfijus un kāpj visi atpakaļ” – šodien apaļu jubileju svin Jānis Jarāns, ieskatāmies viņa atziņās
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu palielu porciju cepumu, vajag 1,5 kg riekstu maisījuma (mandeles, Indijas, lazdu rieksti u.c.), 300 g ķirbju sēklu, saistvielai – saulespuķu vai sezama sēklas, žāvētas dzērvenes, rozīnes un ananasu sukādes, 3 olas (obligāti mājas vistu, nevis sprostos audzēto vistu olas, jo tās nespēj saturēt riekstu masu), 2 ēdamkarotes medus (tam jābūt šķidram!) vai 100 ml kondensētā piena. – Ja izmanto tikai riekstus, cepumi ir cieti, tāpēc iesaku masai noteikti pievienot sukādes, – pieredzē dalās Marika.

Vispirms uz pannas apgrauzdē riekstus un sēkliņas. Liek bļodā, pievieno sukādes un žāvētas ogas, medu vai kondensēto pienu. Rūpīgi iecilā olas (tās nevajag putot!). Uz pannas izklāj cepamo papīru un ar karoti liek riekstu masu. Cep aptuveni piecas minūtes +200 ºC. Jāuzmana, lai cepumi nekļūst pārāk brūni. Tiklīdz tie iekrāsojas zeltaini brūni, jāizņem no cepeškrāsns.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja riekstu maisījums šķiet par dārgu, var izmantot tikai dažus riekstu veidus vai cepumus gatavot tikai no žāvētām ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.