Foto – Fotolia

Romiešu izvirtības 0


Senajā Romā ar seksu nedomāja nekādas attiecības starp diviem partneriem. Vīrieši un sievietes varēja ar to nodarboties, kad un cik vien vēlējās. Starp laulātajiem nepastāvēja nekādi morāli vai juridiski pienākumi, un nekas neierobežoja seksuālo partneru skaitu. Senajā Romā orālais sekss bija vislētākais seksuālais pakalpojums. Uzskatīts par gluži normālu, kad prostitūta vai vīrietis, kurš ieņēma zemu sociālu statusu, apmierināja savu partneri orāli. Pārējiem tā bija pazemojoša nodarbe. Turklāt orālo seksu uzskatīja par vēl apkaunojošāku nekā anālo. Senie romieši ticēja, ka tādu pakalpojumu sniedzējiem ir slikta elpa, un viņus izvairījās aicināt pie pusdienu galda.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Sievietes, kuras ar to nodarbojās, Romā uzskatīja par netīrām, neviens neuzdrošinājās dzert no viņu glāzes, un pat reti kurš uzdrošinājās viņas skūpstīt.

Senajā Romā erotiskā māksla sasniedza savu augstāko uzplaukumu. Mīlas orģijas kļuva gandrīz par centrālo mākslas tēmu. Atklātu seksuālo aktu attēlojumus tolaik neuzskatīja par pornogrāfiju. Seksuāla rakstura gleznas bija redzamas gan publiskās vietās, gan māju interjeros. Erotiski sižeti tāpat attēloti uz traukiem un citiem sadzīves priekšmetiem.

CITI ŠOBRĪD LASA
Romas aristokrātu mājas greznoja freskas un gleznas, kurās attēlotie personāži bez jelkāda kauna piedalās seksuālās orģijās. Dārzi bija rotāti ar auglības dievu statujām ar milzīgiem falliem. Īpaša seksualitātes izpausmes specifika piemita tavernām un bordeļiem, ko apmeklēja zemāko sabiedrības iedzīvotāju slāņi. Tās greznoja dažādi talismani un amuleti uzbudinātu dzimumlocekļu formā, kas, kā ticēja, aizsargā no ļaunām burvestībām un neauglības.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.