Foto: Signe Meirāne

FOTO. Gardēdes Signes Meirānes recepte pilngraudu pastai ar sēnēm, cukīni un rikotu 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Šodien iedvesmai piedāvājam Signes Meirānes receptei pilngraudu pastai ar sēnēm, cukīni un rikotu! Labu apetīti!

Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Signe Meirāne


Pagatavošans laiks: 25 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 240 g pilngraudu pastas
  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 200 g paka eko šampinjonu, sagrieztu uz pusēm vai 4 daļās atkarībā no izmēra
  • 250 g eko cukīni nelielos kubiņos
  • 250 g rikotas
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • garšaugi – svaigs timiāns, rozmarīns, pētersīlis (kas garšo un ir pieejams)
  • 30 g siera “Grana Padano”, smalki sarīvēta

Pagatavošana:

Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu.

Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes. Tad pievieno cukīni, garšaugus, ķiploku un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes. Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta. Samaisi un uz lielas liesmas pavāri. Visbeidzot pievieno sāli un piparus.

Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.