Spocīgi labi! Helovīna kokteiļi neaizmirstamai pieaugušo ballītei

FOTO. Spocīgi labi! Halovīna kokteiļi neaizmirstamai pieaugušo ballītei 40

Autors: “LA.LV”

Briest Halovīna ballīte pieaugušajiem? Idejas diviem stilīgiem, alkoholiskiem kokteiļiem Visu svēto dienas svinēšanai!

Reklāma
Reklāma
Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim?
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
Vampīrs, donors vai mags – kāds ir tavs enerģētiskais tips?
Lasīt citas ziņas

Asiņainais bellini
Gatavošanas laiks: 10 minūtes +laiks sīrupa atdzesēšanai

Sastāvdaļas

Pudele sausa dzirkstošā vīna (piemēram, prosseco, cava)
želejas konfektes zobu formā
Aveņu “asinīm” jeb kokteiļa sīrupam
100 g svaigu vai saldētu aveņu
100 g ūdens
2 ēdamk. cukura
1,5 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu cietes
1 ēdamk. kakao pulvera

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
1. Nelielā katliņā uzvāri avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.

2. Samaisi cieti un kakao ar 2 ēdamk. ūdens.

3. Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes līdz maisījums ir sabiezējis.

4.Izkās sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liec ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.

5. Liec glāzē 1 ēdamk. biezeņa glāzē, piepildi glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu.
Izrotā glāzes – ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot “notecējušas asinis”.

6. Pasniedz rotājot ar želejas konfektēm.

Dedzinātu asiņu “šotiņi” (Gatavošanas laiks: 5 minūtes)
Sastāvdaļas
Atdzesēta tekila vai degvīns
grenadīna sīrups
maršmelova zefīri

Pagatavošana
1. Ieber maršmelova zefīrus piemērotā bļodā un sildi tos mikroviļņu krāsnī, ik pa brīdim apmaisot, līdz zefīri izkūst. (Ņem vērā – kausēšanas laikā maršmelovi briedīs, tāpēc nepiepildi bļodu ar tiem līdz pašai augšai. Kausēšana aizņems 30-60 s).

2. Ar tīrām rokām ņem izkusušo zefīru masu un rotā dēlīti vai šķīvi, uz kura pasniegsi “šotiņus” – stiepjot uzklāj maršmelovu masu uz virsmas, lai veidojas stilizēti zirnekļu tīkli.

Reklāma
Reklāma

3. Ielej glāzēs nedaudz grenadīna sīrupa, pielej tekilu vai degvīnu.

4. Katrā glāzītē liec maršmelovu, nedaudz piededzinot to ar virtuves degli vai šķiltavām un pasniedz dzērienus ballētājiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.