Foto: Normunds Baranovskis

FOTO. Vakariņās ģimenei cel galdā šefpavāra kraukšķīgos kartupeļus: bērni palūgs papildporciju! 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Šajā nedēļas izskaņā piedāvājam šefpavāra Normunda Baranovska recepti gardām vakariņām!

Kraukšķīgie kartupeļi

Foto: Normunds Baranovskis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām, aptuvenais pagatavošanas laiks – 50 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg kartupeļu
  • sauja timiāna (svaiga vai kaltēta)
  • 2 ķiploka galviņas
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. olīveļļas “Rimi Light”

Papildus:

  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 2 sīpolloki, sagriezti
  • sāls pēc garšas
  • 2 tomāti
  • 1 paciņa spinātu “Rimi”

Pagatavošana:

Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā. Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu. Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.