Foto – Valdis Semjonovs

Gaileņu zupa. “Elkas” saimnieces Ineses recepte 0

Sastāvdaļas
• 1 litrs apceptu gaileņu vai baraviku
• 3–5 sīpoli
• 5 burkāni
• 1 neliels kabacis
• 8 vidēji kartupeļi
• 4–6 vidēji tomāti
• Kārbiņa kausētā siera
• Zaļumi – raudene, nedaudz selerijas, smalcināti ķiploki
• 3–4 ēdamkarotes tomātu pastas
• Sāls pēc garšas

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Šos ēdienus ir aizliegts likt uz galda Vecgada vakarā: Uguns zirgs būs dusmīgs!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Notīrītas sēnes apcep sviestā. Gailenes negriež, jo tad tās zupā izskatīsies dekoratīvi.
Apcep ripiņās sagrieztus burkānus, sīpolus un gabaliņos sagrieztu kabaci. Izvāra kartupeļus, pievieno pārējās sastāvdaļas un uzkarsē. Tad iemaisa kausēto sieru, sāli, zaļumus un dažas minūtes vēl uzkarsē.

“Elkas kalna saimniecība”, Ineses Stibes recepte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.