Foto-Anda Krauze

Ūdens − svarīgākā barība 0

Jūrmalā podu puķes laista divas reizes, dobes – reizi nedēļā. Tad arī dod papildmēslojumu. Svarīgi, lai augi to saņem caur lapām, jo tad tas iedarbojas tūlīt, kas strauji augošajām vasaras puķēm nepieciešams.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Puķu skaistumam viens no svarīgākajiem komponentiem izrādījies… labs ūdens! Pirmos gadus audzējot puķes traukos, dārzniece nav varējusi saprast, kāpēc nekādi neizdodas panākt vēlamo rezultātu. Mēslo, cik gribi, nav tik skaisti, kā gribētos. Ūdens sākotnēji ņemts no pilsētas ūdensvada. Tad nolēmuši veikt analīzes. Izrādījies, ka tas, kas labs cilvēkiem, neder puķēm. Mājas apstākļos var krāt lietusūdeni, kas ir gana labs, taču ko darīt pilsētai? Veiktas analīzes visām apkārtnes ūdenskrātuvēm. Purvainajos dīķos bijis par skābu, citos par sārmainu, līdz atrasta ūdenstilpe, kuras ūdens atbilst visām prasībām. Tikai tādā pievienotais kompleksais mēslojums dod solīto efektu. Ja ūdens mājās pārāk sārmains, to mīkstāku var padarīt, pievienojot citrona vai kādu citu skābi, taču pilsētā puķēm ūdeni pieved ar mucām, katrai paredzētās papildvielas pievieno atsevišķi. Viena kļūda, un visas puķes vējā. Tādēļ īstā ūdens atrašanu Ingrīda uzskata par lielu veiksmi.

Mēslojot puķes, ūdenim pievieno šķīstošo pilnmēslojumu (N:P:K 15-30-15) 0,1% koncentrācijā. Taču šķitis, ka puķēm tomēr kaut kā pietrūkst. Ataicinātie ārzemju speciālisti, izanalizējuši augsni puķu podos un dobēs, secinājuši – ar tradicionālo devu labi paēdušas ir tikai begonijas. Viens no iemesliem varētu būt tas, ka šogad daudz un spēcīgi lijis un barības vielas no augsnes ir izskalotas, bet blīvajām pelargoniju audzēm lietus cauri netiek. Tagad nolemts puķēm barības devu divkāršot līdz 0,2% koncentrācijai.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Kupli saauguši puķu podi jāpārbauda arī lietus laikā, jo cauri blīvajam lapojumam tiek pamaz valgmes. Laistot lejkannas snīpi cenšas pievirzīt pēc iespējas tuvāk saknēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.